Borçlanma tartışması billboardlarda | Güney Gazetesi Mersin

Borçlanma tartışması billboardlarda

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak belediye meclisinden 25 milyonluk borçlanma yetkisi talebinde bulunmuştu. Muhalif meclis üyeleri ise Gültak’ın üç yılda yol ve kaldırım yapma yerine reklama ve gereksiz harcamaya bütçeyi ayırdığını ileri sürerek borçlanma teklifini reddetmişti. Başkan Gültak, muhalif meclis üyelerinin, “Asfalta değil, reklama para harcıyorsunuz” şeklindeki eleştirilerine şehrin billboardlarına astırdığı reklamlarla cevap verdi. Afişlerde muhalif meclis üyelerine yüklenen Başkan Gültak, ‘Borçlanma talebimize hayır denmesine rağmen o kaldırım örülecek o asfalt dökülecek’ ifadelerini kullandı.

Borçlanma tartışması billboardlarda


MAHMUT SÖNMEZ

 

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak Nisan Ayı Belediye Meclis toplantısında meclisten kaldırım ve yol yapımı için 25 milyonluk borçlanma talebinde bulunmuştu. CHP’li, HDP’li ve EMEP’li meclis üyeleri ise belediye yönetiminin üç yılda yolları yapmak yerine, bütçeyi reklama ve gereksiz giderlere harcadığını ileri sürerek borçlanma talebini reddetmişti. Muhalefetin reddetmesiyle borçlanma talebi oy çokluğuyla meclisten geçmedi.

Meclisten 25 milyonluk borçlanma yetkisini alamayan Başkan Gültak, şehrin birçok yerini kendisine borçlanma yetkisi vermeyen meclis üyelerini eleştiren reklamlarla doldurdu.

Şehrin birçok noktasında bulunan billboardlara asılan afişlerde ‘Borçlanma talebimize hayır denmesine rağmen o kaldırım örülecek o asfalt dökülecek’, ‘Asfalt ve kaldırım çalışmalarımıza devam etmek için ilçe meclisimizden talep ettiğimiz borçlanma yetkisi muhalefet partilerinin engellemeleriyle verilmedi. Ancak engellemelere rağmen çalışmalara başlıyoruz’ sözleri yer aldı.

Afişleri sosyal Medya hesabından da paylaşan Gültak, “Borçlanma talebimize "hayır" denilmesine rağmen, o kaldırım örülecek, o asfalt dökülecek. Asfalt ve kaldırım çalışmalarımıza devam etmek için, ilçe meclisimizden talep ettiğimiz borçlanma yetkisi, muhalefet partililerinin engellemeleriyle verilmedi. Ancak engellemelere rağmen çalışmalara başlıyoruz” ifadelerini kullandı.