MSK, evinde kaybetti | Güney Gazetesi Mersin

MSK, evinde kaybetti

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, play-off yarı final ilk maçında kendi sahasında HDİ Sigorta Yalova VİP’ye 77-84 mağlup olarak seride 1-0 geriye düştü.

MSK, evinde kaybetti


İBRAHİM AYDEMİR

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ni 2’nci olarak tamamlayan ve Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselmek için play-offta mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK) Kadın Basketbol Takımı, yarı final ilk maçında kendi evinde HDİ Sigorta Yalova VİP’ye 77-84 kaybetti.

Maça durgun başlayan Mersin ekibi maçın ilk çeyreğinde rakibine diş geçiremedi ve ilk periyodu 17-25 geride tamamladı. İkinci periyotta biraz daha etkili oynamaya başlayan MSK, farkı 6 sayıya kadar indirerek soyunma odasına 40-46 mağlup girdi.

Maçın ikinci yarısına da hızlı başlayan Yalova ekibi, bu periyotta farkı çift hanelere kadar yükselterek son periyoda 11 sayı üstünlükle 55-66 önde girdi. Maçın son periyodunda Mersin ekibi her ne kadar oyun üstünlüğünü ele geçirse de maçı çeviremedi ve maçtan 77-84 mağlup ayrıldı.

Bu skorla birlikte 12 maç aradan sonra ilk defa mağlup olan Mersin ekibi, seride de 1-0 geriye düştü. İkinci maç Pazar günü saat 14.00’te Mersin Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanacak.