Lojistik Köy iş birliği | Güney Gazetesi Mersin

Lojistik Köy iş birliği

Lojistik Köy iş birliği


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve UND Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. UND Yönetimini makamında ağırlayan Başkan Seçer, UND’nin iftar yemeğine de katıldı. Başkan Seçer, Mersin’de bir lojistik köy kurulması için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşen ne görev varsa bunu yerine getirmeye hazır olduklarını belirterek, “Mutlaka Mersin'in lojistik bir köye kavuşması lazım ve bunun için de iş birliğimiz şart” dedi.

 

“MERSİN’E LOJİSTİK KÖY KAZANDIRALIM”

 

Başkan Seçer’in makamında gerçekleştirilen ziyarette Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol da yer aldı. Başkan Seçer, “Bir komisyon oluşturalım. Biz de bu komisyona üst bürokrasi seviyesinde üye verelim. Ticaret ve Sanayi Odamız, ilgili dernekler, odalar, kurumlar, kuruluşlar, herkes buna dahil olsun. Mersin'e bir lojistik köy kazandıralım. Ben Belediye Başkanı olarak şunu söyleyeyim; bu işin, bu projenin gerçekleşmesi için belediyemizin üzerine düşen ne görev varsa bunu yerine getirmeye hazırım. Çünkü benim kentime önemli bir değer katacak. Lokasyonundan dolayı Mersin lojistiğin başkenti. Bunu ete kemiğe büründürmek bir emek ister. Bunu da hep beraber yapmamız gerekiyor. Bölgemiz için çok önemli bir yatırım ve proje. Mutlaka Mersin'in lojistik bir köye kavuşması lazım ve bunun için de iş birliğimiz şart” dedi.

 

NUHOĞLU: “MERSİN’İN HAK ETTİĞİ YER LOJİSTİĞİN BAŞKENTİ OLMASIDIR”

 

UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Başkan Seçer’in açıklamaları üzerine, “Sizin zaten bu vizyonunuz bize güç veriyor” ifadelerini kullandı. Mersin’in kendileri için çok önemli bir bölge ve şehir olduğunu vurgulayan Nuhoğlu, “Her seferinde söylerim; Türkiye’nin başkenti Ankara, ekonominin başkenti İstanbul ama lojistiğin başkenti de Mersin'dir. Burası ihracatın merkezi” dedi. kojistik köy konusuna belediyelerin öncülük yapması gerektiğini ifade etti. (Haber Merkezi)

 

-------------------------------------------KUTU ----------------------------------------

Başkan Seçer TMMOB’a bağlı meslek odaları temsilcileriyle bir araya geldi

“Tüm kesimler ile konuşmak istiyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde, pandemi nedeniyle ara verilen sivil toplum kuruluşları ile buluşmalar yeniden başladı. TMMOB’a bağlı meslek odalarının başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile Kongre ve Sergi Sarayı Meclis Salonu’nda bir araya gelen Başkan Seçer, oda başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin kent hakkındaki fikirlerini ve önerilerini dinleyip, sorularına yanıt verdi. Odalarla daima iş birliği ve diyalog içinde olma anlayışına sahip olduklarını belirten Başkan Seçer, “Toplumun tüm kesimleri ile konuşmak istiyoruz” dedi.

“KATILIMCI DEMOKRASİ ANLAYIŞI TAM DA BU OLSA GEREK”

Toplantıda Başkan Seçer’e MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, Büyükşehir ve MESKİ daire başkanları ile bürokratları da eşlik etti. TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu Üyeleri, Başkan Seçer’in kullandığı ‘Biriz Beraberiz’ sloganından da yola çıkarak ‘birizberaberiz.com’ adlı web sayfasını aldıklarını söyleyerek, bunu da Başkan Seçer’e hediye etti. Oda başkanları ve üyeler, Başkan Seçer’e hem odalarının çalışmaları hakkında bilgiler verdi hem de kent hakkındaki fikirlerini paylaştı. Başkan Seçer, iş birliği vurgusu yapılan toplantıda yaptığı değerlendirmede, “Katılımcı demokrasi anlayışı tam da bu olsa gerek. Belediye Başkanı olarak bu yöntemle çalışmanın; kente dair aldığımız kararlarda; sivil toplumun görüşleri doğrultusunda değerlendirmeler yapıp karar almanın ne kadar doğru bir yöntem olduğunu bu geçtiğimiz 3 yıl bana gösterdi” dedi. MEDEKA ve TADEKA yapıları hakkında da bilgi veren Başkan Seçer, “Konuşmaktan, fikir almaktan, diyalog içerisinde olmaktan hep keyif aldım, hep yararlandım” diye konuştu. (Haber Merkezi)