MSK turu zora soktu | Güney Gazetesi Mersin

MSK turu zora soktu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, play-off yarı final üçüncü maçında deplasmanda HDİ Sigorta Yalova VİP’e 74-69 mağlup olarak seride 2-1 geriye düştü.

MSK turu zora soktu


İBRAHİM AYDEMİR

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ni 2’nci olarak tamamlayan ve Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselmek için play-off’ta mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK) Kadın Basketbol Takımı, yarı final üçüncü maçında HDİ Sigorta Yalova VİP’e konuk oldu. İlk yarıyı önde tamamlayan Mersin ekibi, ikinci yarıda rakibine diş geçiremedi ve maçtan 74-69 mağlup olarak seride 2-1 geriye düştü.

Maça iyi başlayan Yalova ekibi, ilk çeyreği 19-15 önde tamamladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü ele alan MSK Kadın Basketbol, periyodu 23-16 önde tamamlayarak soyunma odasına 38-35 galip girdi.

Maçın ikinci yarısında bir kez daha oyunu ağırlığını koyan Mersin ekibi, üçüncü çeyreği 21-15 önde tamamlayarak maçta skoru 56-53’e getirdi. Çekişmeli geçen son periyodu da önde bitiren Yalova ekibi müsabakadan 74-69 galip ayrıldı ve seride 2-1 öne geçti. Eşleşmede 4.maç 29 Nisan Cuma günü saat 17.30’da Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda oynanacak. Müsabakayı Yalova ekibi yenerse finale yükselen taraf olacak. Mersin ekibi kazanırsa mücadele Mersin’de oynanacak 5’inci maçta belirlenecek.