Muhtar bankları kaldırdı, emekliler taburelerde sıra bekledi | Güney Gazetesi Mersin

Muhtar bankları kaldırdı, emekliler taburelerde sıra bekledi

Ucuz ekmek alabilmek için saatler öncesinden kuyruğa girmeleri gereken yaşlı vatandaşlar, oturacak yer olmadığı için kaldırım taşlarına, çimenlere oturarak bekledi. Bazı vatandaşlar ise evinden tabure getirerek parkta oturdu ve ekmek sırasını bekledi.

Muhtar bankları kaldırdı, emekliler taburelerde sıra bekledi


ABİDİN YAĞMUR

 

Çok sayıda emekli vatandaşın yaşadığı Güneykent’te Mersin Büyükşehir Belediyesinin halk ekmek büfesi önünde her sabah ve akşam ekmek kuyrukları oluyor. Emekliler, özellikle öğleden sonra halk ekmek büfesinin yanındaki küçük parka geliyor ve burada büfeye ekmeğin gelmesini bekliyor.

Emekliler, düne kadar küçük parktaki 5 banka oturarak hem sıra bekliyor hem yaşıtlarıyla sohbet edip vaktini geçiriyordu. Dün sabah parka gelen emekliler, 5 adet bankın yerinden sökülüp götürüldüğünü gördü.

Muhtar Abdullah Ayhan’a durumu soran emekliler, bankların bizzat muhtar tarafından söktürüldüğünü öğrendi.

Banklar söküldüğü için ekmek kulübesinin yanındaki küçük parkta ilginç görüntüler oluştu. Ucuz ekmek alabilmek için saatler öncesinden kuyruğa girmeleri gereken yaşlı vatandaşlar, oturacak yer olmadığı için kaldırım taşlarına, çimenlere oturarak bekledi. Bazı vatandaşlar ise evinden tabure getirerek parkta oturdu ve ekmek sırasını bekledi.

Güneykent Muhtarı Abdullah Ayhan, bankları neden söktürdüğüyle ilgili olarak açıklama yapmak istemedi. Mahalle sakinleri, bankların yeniden konulması için belediyelere başvurdu.