TÜİOSB yönetiminden ziyaret turu | Güney Gazetesi Mersin

TÜİOSB yönetiminden ziyaret turu

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ve Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı’yı ziyaret etti.

TÜİOSB yönetiminden ziyaret turu


Başkan Akyürek Balta, beraberinde TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Armağan Öner, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı ve TÜİSOB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit İzol, Berdan Civata CEO'su Zeynep Şemsi Aysalar ve TÜİOSB Bölge Müdürü Ebru Karalar Akdeniz ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretlerde ihtisas OSB’de yürütülen altyapı inşaat çalışmaları, fabrika inşaat projeleri ve hedeflerle ilgili bilgiler verdi.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’ya yapılan ziyarette 300 hektarlık alanda konumlanacak ve 100 firmanın faaliyet göstereceği TÜİOSB’nin sağlayacağı istihdam öne çıktı.

Kaymakam Otcu’ya projenin gerçekleşmesi yönündeki güçlü desteklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Gül Akyürek Balta, 300 milyon dolarlık yatırımla ülke ekonomisine kazandıracaklarını TÜİOSB’de 10 bin kişinin doğrudan istihdam edileceğini söyledi.

TÜİOSB heyetinin ikinci durağı Tarsus Ticaret Borsası oldu. TÜİOSB Başkanı Gül Akyürek Balta ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya’yı ziyaretlerinde tarımsal ürünlerin lisanslı depolarda değerlendirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Gül Akyürek Balta ve TÜİOSB yöneticileri, daha sonra Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı’yı makamında ziyaret etti. Yapılan sohbette dijital tarım uygulamalarının hayata geçirilmesi konusunda yapılabilecek iş birlikleri değerlendirildi. (Haber Merkezi)