Vatandaştan işsizlik ve açlık tepkisi | Güney Gazetesi Mersin

Vatandaştan işsizlik ve açlık tepkisi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, yerde tezgah açarak köyden ürünlerini getirip satan yaşlı bir kadın ile sohbet gerçekleştirdi. Geçinemediklerini ve çoğu zaman pişirecek yiyecek bulamadığını söyleyen kadın, oğlunun da iş bulamadığını söyledi.

Vatandaştan işsizlik ve açlık tepkisi


Yerde tezgah açıp geçimini sağlayan yaşlı kadın, “Bunları köyden alıyor, getiriyoruz ve satıyoruz. Ekmeğimizi kazanıyoruz, çayımızı, şekerimizi alıyoruz. Bunu da burada yaptık mı bekçiler geliyor ve bizi kovalıyor. Biz vatandaş değil miyiz? Aç kalıyoruz. Biz ne yapacağız? Kime vereceğiz oyumuzu? Evime varıyorum, yemek pişiremiyorum. Ne yapmam lazım benim? Benim oğlum var işsiz, torunum okuyor.” dedi.

 

UNU PAHALIYA ALIYORUM

 

Ekmek de yapıp sattığını ve başka çaresinin olmadığını söyleyen yaşlı kadın, “Ben yevmiyeci değilim ama ekmeğimi yapıyorum, unu pahalıya alıyorum. Yardım edecek doğru bir komşum da gelse o da emeğini ister ama onu da verecek durumum yok.” İfadelerini kullandı.

 

ÇOCUKLARIM İÇİN YAPIYORUM

 

Yaşlı kadının ellerinin yılların emeğini gösterdiğini söyleyen CHP’li Başarır daha sonra çöpten yiyecek toplayan bir vatandaşın yanına gitti. Çöpten yiyecek toplayan vatandaşa ne yaptığını soran CHP’li Başarır’a yanıt veren kadın ise ekonomik olarak çok büyük sıkıntılar yaşadığını söyleyen vatandaş,  çocuklarını aç bırakmamak için bu işi yaptığı belirtti. (Haber Merkezi)