Elektrik Mühendisleri Odası olağanüstü genel kurula gidiyor | Güney Gazetesi Mersin

Elektrik Mühendisleri Odası olağanüstü genel kurula gidiyor

Elektrik Mühendisleri Odası Genel Merkezi, geçtiğimiz aylarda yapılan EMO Mersin Şubesi Genel Kuruluna yapılan itirazları ve olağanüstü genel kurul çağrılarını haklı buldu. EMO Mersin Şubesi, haziran ayında olağanüstü genel kurula gidecek.

Elektrik Mühendisleri Odası olağanüstü genel kurula gidiyor


ABİDİN YAĞMUR

 

Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi genel kurulu öncesinde Danışma Kurulunda verilen uzlaşma listesi sözü genel kurul günü son dakikada bozulmuş, bunu protesto eden 349 oda üyesi imza vererek EMO Mersin Şubesini olağanüstü genel kurula çağırmıştı.

EMO Mersin Şubesi Yönetim Kurulu, “genel kurul ve seçim mevzuata uygundur” diyerek bu talebi geri çevirdi ancak olağanüstü genel kurul için imza toplayan mühendisler vazgeçmedi.

İmzacı grubun dilekçelerini değerlendiren Elektrik Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu, genel kurula yapılan itirazı haklı buldu ve Mersin Şubesinin olağanüstü genel kurula gitmesi yönünde karar aldı.

EMO Genel Merkezi kararında, Mersin Şubesinin, olağanüstü genel kurulunda yönetim ve denetim organları seçimlerinin yapılacağı, genel merkez delegeliği seçimi yapılmayacağı da vurgulandı. 

EMO Mersin Şubesinin olağanüstü genel kurulu, 11-12 Haziran 2022 tarihinde yapılacak. Bu tarihte çoğunluk sağlanamazsa 18-19 Haziran 2022 günü çoğunluk aranmaksızın genel kurul yapılacak.

Olağanüstü genel kurul kararı, EMO Genel Merkez Yönetim Kurulu Yazman Üyesi Eylem Ölmezoğlu imzalı yazıyla, Mersin Şubesi üyelerinden ve olağanüstü genel kurul çağrıcılarından olan Doç. Dr. Alkan Alkaya’ya gönderildi.