Hemşirelik Fakültesi ilk mezunlarını verdi | Güney Gazetesi Mersin

Hemşirelik Fakültesi ilk mezunlarını verdi

Mersin Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenini gerçekleştirerek ilk mezunlarını verdi.

Hemşirelik Fakültesi ilk mezunlarını verdi


Mersin Üniversitesi Amfi tiyatrosunda gerçekleşen mezuniyet törenine, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, Mersi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, öğretim elemanları, öğrenciler ve yakınları katıldı.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, yaklaşık 5 yıl önce, Hemşirelik Fakültesinin kurulmasının planlarının yapıldığını ve geçen süreçte de akademik kadro olarak Türkiye’deki en iyi hemşirelik fakültelerinden birisini ortaya çıkardıklarını ifade etti.

2021-2022 eğitim-öğretim yılını birinci olarak tamamlayan Hemşirelik Fakültesi birincisi Melike Şahin ise, kendilerini iyi birer hemşire olarak yetiştirmek için büyük emek veren akademik personele ve her türlü zorlu koşullarda yanlarında olan ailelere teşekkürlerini iletti.  

Konuşmaların ardından, Fakülte birincisi Melike Şahin’e temsili diploması ve plaketi Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından takdim edildi.

Daha sonrasında Melike Şahin, 1. dönem mezunları adına yaş kütüğe isim plakasını çaktı. Fakülte ikincisi Büşra Turgay ve fakülte üçüncüsü Esra Mol’e ise plaket ve temsili diplomaları Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu tarafından takdim edildi. Dereceye giren üç öğrencilere Türk Hemşireler Derneği Mersin Şube Başkanı Uzman Hemşire Arzu Özel tarafından hediye takdimi yapıldı. (Haber Merkezi)