415 konutun temeli atıldı | Güney Gazetesi Mersin

415 konutun temeli atıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, bir dizi açılış, temel atma töreni ve ziyaret çerçevesinde Mersin’e geldi.

415 konutun temeli atıldı


Kurum, Akdeniz Belediyesi'nin öncülüğünde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Barış Mahallesi'nde yapımına başlanacak 415 konutluk kentsel dönüşüm projesinin temel atma törenine katıldı. Temel atma törenine TOKİ Başkan Yardımcısı Mustafa Levent Sungur, AK Parti Mersin milletvekilleri, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

 

 

"EHİL ELLERDE AKDENİZ'İN ÇEHRESİ DEĞİŞMEYE BAŞLADI"

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Şehirleri inşa ederken insanı, aşkın olan bir anlayışı merkeze almalıyız' sözünü hatırlatan Bakan Kurum, şöyle devam etti:

"Biz Mersin’imizi, Akdeniz’imizi bu hassasiyetle yeniden imar, inşa ve ihya ediyoruz. Akdeniz; şehrin merkezinde olmasına rağmen ehil olmayan ellerde heba edilmiş, ideolojik kaygılarla kaderine terk edilmişti. Hamdolsun 2019 mahalli idareler seçimlerinden sonra ilçemiz ehil ellerle, sosyal belediyecilikle, gönül belediyeciliğiyle tanıştı. Eskiler, 'İş bilenin, kılıç kuşananın' derler. Bu tarihten itibaren ehil ellerde, işi bilen yöneticilerle çehresi değişmeye başlayan Akdeniz, köhne bir bölgeden adeta modern bir şehir haline geldi. İnşallah yeni yatırımlarla ilçemizi güzelleştirmeye, vatandaşlarımızın refahını artırmaya ve gençlerimize sağlıklı ve yeşil bir Akdeniz bırakmaya hep birlikte devam edeceğiz. Açılışlarımız ve temel atma törenlerimiz de bu kararlılığın en büyük göstergesidir."

 

"ÖRNEK BİR YAŞAM ALANI OLACAK"

 

Bugün Mezitli ilçesinde 262 sosyal konutun, Gülnar’da 205 konut, cami ve ticaret merkezinin, Akdeniz’de futbol sahaları ve çok amaçlı spor alanlarının, yol düzenlemelerinin, Erdemli’de 3 kilometre uzunluğunda Çeşmeli kanalizasyon ikmal inşaatının ve 130 kilowat güneş enerjisi santralinin açılışlarını yaptıklarını hatırlatan Kurum, "Barış Mahallemizde de bugün 415 konut, 50 dükkan, cami, kreş, ticaret kültür merkezinin temelini hep birlikte atıyoruz. Barış Mahallemizin sakinlerinin bizden talepleri vardı. Biz vatandaşımızın taleplerine, sorunlarına hiçbir zaman kayıtsız kalmadık. Çocuklarımızın daha iyi yaşamasını, daha güzel ortamlarda yetişmesini istedik. Gençlerimizin vakit geçirebilecekleri, her türlü sportif etkinlikleri yapabilecekleri sosyal donatılara kavuşmasını istedik. Barış Mahallemizin sakinleriyle istişare ederek altyapıdan üstyapıya kadar dört başı mamur bir kentsel dönüşüm projesi hazırladık. Bugün de hamdolsun verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve temellerimizi atıyoruz. Burası tamamlandığında inşallah sıcak yuvalarıyla, çocuklarımızın cıvıl cıvıl oynayacağı yeşil alanlarıyla, bereketli kazançların yapılacağı iş yerleriyle örnek bir yaşam alanı olacak" dedi.

 

"MERSİN'E BUGÜNE KADAR 4 BİN 185 KONUT YAPTIK"

Yatırımların sadece bunlarla sınırlı olmadığını, Akdeniz’i Mersin’in, bölgesinin yıldızı yapana kadar, hak ettiği yere taşıyana kadar projeleri bir bir hayata geçirmeye devam edeceklerini kaydeden Kurum, "Bu anlayıştan hareketle Mersin’i ve 80 şehrimizi güvenli hale getirmek adına Cumhurbaşkanımızın, 'Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm' sloganıyla başlattığı çalışmalara Mersin’de de gece gündüz demeden devam ediyoruz. Bugüne kadar TOKİ Başkanlığımızla Mersin’e toplam yatırım değeri 2.5 milyar lira olan 4 bin 185 konut ile içerisinde hastane, okul, 25 bin seyirci kapasiteli stadyum, millet bahçesi, cami ve dükkanlardan oluşan onlarca sosyal donatıyı tamamladık. Mersin’de İller Bankamız eliyle toplam maliyeti 1 milyar 320 milyon lira olan 108 adet iş bitirdik. Yine şehrimizdeki yeşili mavi ile kavuşturmak adına Mersin’e yeni bir tarih, kültür ve yeşil aksı kazandırıyoruz" diye konuştu.

 

"MERSİN’DE TARİHİNİN EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

 

"Mersin’de tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştiriyoruz" diyerek konuşmasını sürdüren Bakan Kurum, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda Çay Mahallesi'nde 416 konut, 1 ticaret merkezi, 1 cami ve 36 dükkanı inşa ve imar çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. İnşallah temmuz ayı içerisinde anahtar teslimlerine başlayacağız. Bugün burada bir müjdemizi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. İnşallah Toroslar ilçemizde de, TOKİ Başkanlığımız eliyle camilerinden kültür merkezlerine, yeşil alanlarından spor merkezlerine, dükkanlarından okullarına kadar pek çok sosyal donatıya sahip yaklaşık 500 konutluk projemizin inşasına en kısa sürede başlayacağız. Toroslar’da oturan bütün kardeşlerimiz için hayırlı olsun."

 

"6 MİLLET BAHÇESİ PROJEMİZ VAR"

 

Mersin’deki yeşil alan miktarını artıracak ve vatandaşlara yeşil bir nefes alanı oluşturacak toplam büyüklüğü 375 bin metrekare olan 6 millet bahçesi projeleri bulunduğunu belirten Kurum, "Bunlardan Akdeniz Hamidiye Mahallesi'nde yer alan Mersin Millet Bahçesi'ni ve Mezitli Tece Mahallesi'nde yer alan Muzaffer Yalçıntaş Çamlık Mesire Alanı Millet Bahçesi'ni açtık. 4 millet bahçesinin projelendirme çalışmalarına devam ediyoruz. Yine bin 155 konut, 86 dükkan, 3 cami, kreş, ticaret ve kültür merkezi, hükümet konağı, ticaret merkezi ve DSİ sulama inşaatının yapımını sürdürüyoruz. Tüm bu projelerle Mersin’in çevresini, doğasını koruyor, evlerini, dükkanlarını yeniliyor, ekonomisine, istihdamına katkı sağlıyoruz. Mersin’i, şehirlerimizi kültürüyle, mimarisiyle, tarihiyle, insanıyla geleceğe taşımak bizim boynumuzun borcudur. Bu borcu ödemek için milletimizin bize nerede ihtiyacı varsa, milletimiz bizden nerede olmamızı istiyorsa biz orada oluyoruz. Nitekim Elazığ, Malatya’da deprem oldu oradaydık. Kastamonu, Bartın ve Sinop’taki sellerde milletimizle beraberdik. Antalya ve Muğla’daki yangınlarda çocuklarımızın, annelerimizin, ormanlardaki canlarımızın imdadına koştuk. Bundan sonra da hep milletimizin yanında durmaya, milletimizle birlikte ülkemizi geleceğe taşımaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şaban Kondi’nin okuduğu dualarla temel atma ve toplu açılışlar gerçekleştirildi.