Çiçekçilerden renkli kutlama | Güney Gazetesi Mersin

Çiçekçilerden renkli kutlama

Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleri, Çiçekçiler Günü nedeniyle vatandaşlara ve esnafa birbirinden güzel çiçekleri dağıttılar. Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Özdemir, “Biz çiçekçi esnafı olarak vatandaşlarımızın mutluluğunda, hüznünde, düğünde, kutlamalarında hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız çiçeklerini çiçekçi esnafından alsınlar” dedi.

Çiçekçilerden renkli kutlama


MAYSA DERYAYEVA

 

Her yıl kutlanan Çiçekçiler Günü nedeniyle Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleri sokakta vatandaşlara ve esnafa çiçek dağıttı. Daha sonra Cumhuriyet Alanına gelen üyeler Atatürk Heykeli önüne çelenk bıraktılar. Basın açıklamasında konuşan Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Özdemir, pandemi sürecinde çiçekçi esnafının sıkıntılar yaşandığını söyledi.

 

“ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇTİK”

 

Özdemir, “Her yıl mayıs ayının ilk ve ikinci haftası olmak kaydıyla mayıs ayı içerisinde bir gün Çiçekçiler Günü olarak kutlanmaktadır. Bizlerde bu yıl 26 Mayıs Perşembe gününü Çiçekler Günü kutlama günü olarak seçtik. Bugün çiçekçi esnafımızla yaşanan tüm sorunlara rağmen, ülkemizin üzerinde bulan tüm kara bulutlara rağmen, aydınlık yarınlarımız için, geleceğimiz için esnafımızın birlikte birçok şeyi başaracağını, bir kez daha esnafımızla birlikte paylaşarak, bunu anlatabilmek, iletebilmek adına bir kortej yürüyüş düzenledik. Ülkemiz son iki yıldır pandemi süreci içerisinden geçmekte. Pandemi sürecinde esnaflar olarak, ülkenin dinamikleri ciddi sıkıntılar yaşadılar ancak geliştirilen aşılarla, devletimizin bu konuda olumlu yaklaşımları neticesinde gerçekten pandemiyi dünyadaki diğer ülkelere göre daha hızlı ve daha iyi şekilde atlatmaya çalıştık. Bizler çiçekçi esnafı olarak pandemi döneminde gerçekten çok ciddi sıkıntılar çektik. Çiçekçi esnafı her şeye rağmen insanların doğumunda, ölümünde, düğünde, doğum gününde veya bir kutlamasında pandemiye rağmen var olmaya çalıştı. Dükkanlarımız kapalıydı, il yerlerimize sadece siparişler olursa gidebiliyorduk. Düğünler, cenaze törenleri olmuyordu ama biz çiçekçi esnafı olarak insanlarımızın akıllına biraz daha mutluluk, hüznünde biraz daha güç ilave edebilmek adına sizlerle birlikte var olduk, var olmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

 

 

“KORSAN SATICILARA ARTIK DUR DENİLSİN”

 

Tüm belediye başkanlarını ziyaret edeceklerini ifade eden Özdemir, “İçinde bulunduğumuz durumda çok büyük sıkıntılar yaşamaktayız. Belediyelerimizden esnafımıza destek istiyoruz. Yandaş çalışması değil, tüm esnafımıza dağılan tüm esnafımıza partili, partisiz destek olmalarını istiyoruz. Biz meslek odaları olarak önümüzdeki günlerde Mersin büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm belediye başkanlarımız ziyaret edecek, ilçelerimizde var olan üyelerimizin isimlerini adreslerini kendilerine sunacağız. Vatandaşlarımızdan çiçeği çiçekçi esnafından almalarını istiyoruz. En kıymetli, en düzgün, en kaliteli çiçekler çiçekçi esnafından alınır. Korsan satıcılar var oldukça biz çiçekçi esnafı zor durumda olacağız. Tüm belediyelerden ricamız korsan satıcılara artık bir dur denilsin. Korsan satıcıları kayıt alına alınsınlar. Bizlerle eşit derece mücadele etsinler çünkü hepimizin evine götüreceği bir lokma ekmeğe ihtiyacımız var” diye konuştu.

 


  Çiçekçilerden renkli kutlama