Bir can daha hayata tutundu | Güney Gazetesi Mersin

Bir can daha hayata tutundu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde bir can dost daha sağlığına kavuştu.

Bir can daha hayata tutundu


Duyarlı hayvanseverler tarafından bir süre önce Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne getirilen ve ‘Papi’ adı verilen köpek, Büyükşehir’in veteriner hekimlerinin tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ekipleri, bir can dostu daha sağlığına kavuşturdu. Hayvanseverlerin birçok veterinere götürdüğü fakat tedavi ettiremediği ve papilloma denilen ağız yaraları olan sahipsiz köpek, Büyükşehir Belediyesi’nin veterinerlerine teslim edildi.

Duyarlı hayvanseverler tarafından bir süre önce Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne getirilen ve ‘Papi’ adı verilen can dost 1,5 aylık tedavi süreci sonrasında sağlığına kavuştu. Hayvanseverler, ağzındaki yaraları fark ettikten sonra sahipsiz can dostu birçok veterinere götürdü. Hem maliyeti hem de tedaviye cevap vermemesi sebebiyle hayvanseverler soluğu, Büyükşehir Belediyesi’nin donanımlı Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde buldu. Papi, ‘papilloma’ denilen dil, dudak ve ağız yaraları için kemoterapi gördü. Bakımevi’ne ilk geldiğinde solunum güçlüğü çeken ve beslenemediği için çok zayıflamış olan Papi, tedavisinin ardından katı gıdalarla beslenmeye başladı. Sahiplendirilecek olan Papi kısa süre kısırlaştırıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde Veteriner Hekim olarak görev yapan Hasan Serkan Yener, Papi’yi sağlığına kavuşturduklarını belirterek, Papi’ye yeni yuva aradıklarını söyledi. (Haber Merkezi)