Mersinliler Melek Mosso’yu bekliyor | Güney Gazetesi Mersin

Mersinliler Melek Mosso’yu bekliyor

Isparta Belediyesince kentte konser vermeye davet edilen ancak daha sonra gerici vakıfların hedef göstermesiyle sosyal lince uğrayan, konseri iptal edilen Melek Mosso cumartesi günü Mersin’de sahne alacak. Melek Mosso konseri, Mersin Müzik Festivali programına aylar önce alınmıştı. Sanatçıya yönelik linçin ardından konsere ilgi arttı ve konser biletleri şimdiden tükendi.

Mersinliler Melek Mosso’yu bekliyor


MAYSA DERYAYEVA

 

Türkiye’de son günlerde belediyeler ve valilikler, müzik ve sahne sanatçılarının konserlerini çeşitli gerekçelerle iptal ediyor. Kürtçe müziğin güçlü seslerinden Aynur Doğan’ın bazı konserlerinin iptal edilmesiyle ilgili tartışmalar sürerken Isparta Belediyesinin, Melek Mosso konserini iptal ettiği haberi kamuoyunun gündemine düştü. İptal kararının yanı sıra iptalin gerekçesi ve Isparta’daki bazı gerici vakıfların sanatçıyı hedef göstermesi, sahne kıyafetlerinden dolayı linç etmesi de tepkilere neden oldu.

Melek Mosso işte  bu tartışmalar arasında 4 Haziran Cumartesi günü saat 20.00’da Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosunda sahne alacak.

20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali programı aylar önce oluşturulmuş ve Melek Mosso da programa alınmıştı.

Isparta konserinin iptal edilmesi ve ardından gelen tartışmalar Mersin’de yapılacak Melek Mosso konserine ilgiyi artırdı. Satışa sunulan 1200 adet biletin tamamı satıldı. Konsere ilgi yoğun ancak Müzik Festivali Yürütme Kurulu konserin yerinin ve seyirci sayısının değişmeyeceğini bildirdi.

 

YAĞCI: SANAT KALİTESİNE BAKARIZ

 

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, kıyafet tartışmalarına girmenin ve sanatçıların sahne kıyafetleriyle yorum yapmalarına doğru olmadığını söyledi.

Yağcı, “Biz sanatçıların sanatsal niteliğine bakarız. Festivale çağırdığımız Melek Mosso’nun sanatında kalite gördüğümüz için festivale davet ettik ve bu tartışmalar yokken biz bu programımız oluşturduk” dedi.

 

MELEK MOSSO KİMDİR?

 

Müziğe yedi yaşında ilk bestesini yaparak başlayan Melek Mosso, dokuz yaşında Denizli Belediye Konservatuvarı'nda bağlama ve Türk Halk Müziği dersleri almaya başladı.

Daha sonra Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitimine devam etti. Lise döneminde yan flüt çalmaya başladı. Üniversite öğrenimini Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nde tamamladı. Öğrenim hayatı boyunca korist ve solistlik yaptı. Müzik yaşamına, İstanbul'da başlayan Melek Mosso, çeşitli Müzik Yarışmalarına katılarak ödüller kazandı. Müzisyen arkadaşları ile kurduğu Zbam The Band isimli grubu ile swing ve caz konseptli müzik yaparak çeşitli sahnelerde performans gösterdi. Yıldız Tilbe'nin "Vursalar Ölemem" isimli şarkısını yeniden yorumladığı video 100 milyonun üzerinde izlenme sayısına ulaştı. No.1'in TV dizisi Çukur için yapılan "Hiç Işık Yok" isimli şarkısında No.1'e eşlik etti ve bu parça 100 milyonun üzerinde izlenme sayısına ulaştı. Ayrıca "Hiç Işık Yok" isimli parça No.1'in "Siyah Bayrak" albümünde yer aldı. 2018 yılında söz ve müziğini kendisinin yaptığı teklisi "Kedi" ile uzun süre radyoların çalma listelerinde yer aldı.