Kumsala yapılan kaldırıma caretta caretta tepkisi | Güney Gazetesi Mersin

Kumsala yapılan kaldırıma caretta caretta tepkisi

Erdemli Belediyesi Kargıpınarı sahilinde kumsalda kaldırım çalışması yaptı. Vatandaşlar yapılan çalışmanın nesli tükenmek üzere olan caretta carettaların yumurtlama alanlarına zarar vereceğini belirterek, Erdemli Belediyesine tepki gösterdi.

Kumsala yapılan kaldırıma caretta caretta tepkisi


MAHMUT SÖNMEZ

 

Erdemli Belediyesi’nin Kargıpınarı’nda sahile sıfır, lüks bir otelin önünde bulunan plajda kaldırım çalışması yapması sosyal medyada tepkilere ve tartışmalara sebep oldu. Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafta belediye ekiplerinin kıyıya oldukça yakın kumsal alanda kaldırım çalışması yapması, vatandaşlar tarafından nesli koruma altında bulunan ve Mersin sahillerinde yumurtlayan caretta carettalar için büyük bir tehlike olduğu belirtildi. Yapılan kaldırımla caretta carettaların yumurlama alanlarının talan edildiğini belirten vatandaşlar, Erdemli Belediyesine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından fotoğrafı paylaşan Yazar Zeki Ayan konu ile ilgili şu yorumda bulundu, “Ödediğiniz vergilerin nereye nasıl harcandığını sormadığınız sürece beterine müstahaksınız..Caretta yuvası plaja kaldırım taşı döşeyen belediye ve taş devri filmini izleyen halk.”