Jonquel Jones ÇBK’da | Güney Gazetesi Mersin

Jonquel Jones ÇBK’da

Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi dünyanın sayılı kadın basketbolcularından biri olarak gösterilen Jonquel Jones ile prensip anlaşmasına vardı.

Jonquel Jones ÇBK’da


İBRAHİM AYDEMİR

 

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni sezona 3 kupa hedefiyle giren Mersin ekibi, yılın transfer bombasını patlatmaya hazırlanıyor. ÇBK, Rusya’nın Ekaterinburg takımında forma giyen Jonquel Jones ile prensip anlaşmasına vardığı öğrenildi. Kendi mevkisinde dünyanın sayılı basketbolcularından biri olarak gösterilen Jones yeni sezonda Turuncu Lacivertlilerde forma giyecek.

Başantrenörlüğe Emre Vatansever’i getirerek ses getiren ÇBK, daha sonrasında ise Özge Yavaş, Gamze Takmaz ve Gökşen Fitik ile anlaşmıştı. ÇBK son olarak kadrosunu bir dünya yıldızı ile güçlendirdi. Geçen sezon 16,4 sayı ortalaması ile oynayan Pivot Center (Merkez), şu anda Women NBA’de Dewanna Bonner ile birlikte Connecticut Sun’da forma giyiyor. Jones’un, sezonun sona ermesinin ardından Turuncu Lacivertlilere imzayı atması bekleniyor.