“Tarımı aşağılıyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Tarımı aşağılıyor”

CHP’li Cengiz Gökçel’den, Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin tarımla ilgili açıklamasına tepki

“Tarımı aşağılıyor”


MAHMUT SÖNMEZ

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin “Tarım tarım diye bağırıyoruz, sonunda bize getirdiği para 50 milyar dolar” sözlerine tepki gösterdi. Büyükdede’nin tarımı aşağıladığını söyleyen Gökçel, “Türk tarımının çöküşünün de, insanlarımızın pahalanan gıdaya ulaşamamasının nedeni Hasan Büyükdede’nin açıklamalarıyla bir kez daha ortaya çıktı” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, TBMM Komisyonu’nda, "Tarım tarım diye bağırıyoruz, çağırıyoruz da sonunda bize getirdiği para 50 milyar dolar; sanayinin getirdiği para şu anda 300 milyar dolar" diye konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, sosyal medya hesabında yayınladığı video ile Büyükdede’ye tepki gösterdi.

 

“İNSANLARI DOYURAMAZSANIZ SANAYİ NE İŞE YARAR”

 

Büyükdede’nin ‘Tarım tarım diyerek bağırıyorsunuz sözlerine tepki gösteren Gökçel, “Türk tarımının çöküşünün de, pahalanan gıda ürünlerine insanlarımızın ulaşamamasının nedeni de Hasan Büyükdede’nin açıklamalarıyla bir kez daha ortaya çıktı. Biz diyoruz ki; tarım stratejik bir sektör tarımsal üretimimiz artırılmalı, tarım alanlarımız korunmalı ki 84 milyon vatandaşımızın gıda ile ilgili sıkıntısı olmasın” dedi. Sanayi üretiminin de çok önemli olduğunu vurgulayan Gökçel, “Ama siz sanayide çalışan yetkilileri, fabrika sahiplerini ve çalışanları doyuramazsanız sanayi ne işe yarar. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısına sesleniyorum, biz patlıcanın kilosunu kışın 40 liraya almak zorunda kaldık. İnsanlar patlıcana ulaşamadı. Şimdi patlıcanı, domatesi, buğdayı üretecek bu araziler mi önemli yoksa bu arazileri betona ve endüstriye kurban ettirmek mi önemli” diye konuştu.

Ülkenin ekonomisinin gelişmesi için uygun yerlerde sanayi yatırımının yapılmasının önemli olduğuna dikkat çeken Gökçel, “Yalnız en önemlisi, insanlarımızı aç bırakmamak için başkalarına muhtaç etmemek için tarım toprakları çok önemli. Bu zihniyeti şiddetle kınıyorum” ifadelerine yer verdi.