“Geçen sene söylesem delirmiş derdiniz” | Güney Gazetesi Mersin

“Geçen sene söylesem delirmiş derdiniz”

Tarsus’ta çiftçilerle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, bir senede mazota, gübreye, ilaca ve yeme dört kat zam geldiğini belirtti. Çiftçilere seslenen Başarır, “Geçen sene buraya gelip mazotun, gübrenin yüzde 400 artacağını söyleseydim. İçinizde ‘Ya bu adam kafayı yemiş. Olur mu o kadar’ derdiniz değil mi” dedi. .

“Geçen sene söylesem delirmiş derdiniz”


MAHMUT SÖNMEZ

 

Tarsus Beylice’de çiftçi vatandaşlarla bir araya gelen Ali Mahir Başarır, artan gübre, mazot ve ilaç fiyatları yüzünden iktidara yüklendi. Çiftçilere seslenen Başarır, “Ben geçen sene buraya gelip mazotun 32 lira olacağını söyleseydim. İçinizde ‘Ya bu adam kafayı yemiş. Olur mu o kadar?’ derdiniz değil mi? Gübrenin bir senede yüzde 400 artacağını söylesem, ‘Ya bu CHP’liler iftira atıyor’ derdiniz” ifadelerini kullandı.

 

“BİR YILDA 4 KAT ZAM YAPMAYI BAŞARMIŞ TEK CUMHURBAŞKANI”

 

Geçen sene söylese halkın inanamayacağı zamlı fiyatların bu sene gerçekleştiğini dile getiren Başarır, “Maalesef bunu AKP başardı. Gübreye, yeme, ilaca ve mazota bir yılda 4 kat zam yapmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti’nin tek Cumhurbaşkanı. Alkışlayın onu, çiftçiyi ne hale getirdi” dedi.

Başarır’a cevap veren çiftçiler, “Nasıl alkışlayalım vekilim, elimiz kırılır. Ne hale getirdiler çiftçiyi” ifadelerini kullandılar.