Birleşirsek değişir! | Güney Gazetesi Mersin

Birleşirsek değişir!

BİRTEK-SEN üyesi işçiler Mersin Serbest Bölge’de işyerlerine giden tekstil işçilerine bildiri dağıtıp, sendikalı olma çağrısında bulundu. Artan enflasyon ve hayat pahalılığının altında en çok işçilerin ezildiğini belirten sendika üyeleri “Birleşirsek değişir. Eskiden karın tokluğuna çalışıyorduk şimdi ise karnımızı doyuramıyoruz” ifadelerini kullandı.

Birleşirsek değişir!


MAHSUN KILIÇ

 

Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) üyesi işçiler, Türkiye’nin ikinci en büyük serbest bölgesi olan ve binlerce işçinin çalıştığı Mersin Serbest Bölgesi’nde çalışan işçilere sabah saatlerinde “Birleşirsek değişir” başlıklı bildiriyi dağıttı. Bildiride artan enflasyon ve temel ihtiyaçların artmasından dolayı en çok işçilerin etkilendiği, o yüzden de de yoksulluktan, işçi sömürüsünden bahsederek işçilere sendikal örgütlenme çağrısında bulundu.

 

 

ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA

 

Bildiri dağıtan sendika üyeleri yükselen enflasyonla birlikte ev kiralarının ve temel gıdalara gelen zamlarla beraber alım gücünün düştüğüne dikkat çekti. Mayıs ayı açlık sınırının 6 bin lirayı geçtiğini söyleyen sendika üyeleri yoksulluk sınırının ise 19 bin lirayı geçtiği vurguladı. 4 bin 253 lira olan asgari ücretle geçinmenin mümkün olmadığını söyleyen BİRTEK-SEN’liler, “Eskiden karın tokluğuna çalışıyorduk şimdi ise karnımızı doyuramıyoruz” dedi.

 

“İNSANCA YAŞAM İÇİN ORTAK MÜCADELE”

 

Kötü çalışma koşulları ve yetersiz ücret sorunlarına değinen BİRTEK-SEN üyeleri, işçilere mevcut sorunların çözümü için ortak mücadele edilmesi gerektiğini ve bununda sendikayla olabileceğine dikkat çekti. İşçilere sendikalı olmanın anayasal hak olduğunu söyleyen BİRTEK- SEN üyeleri, bildiri dağıtıp, sendikalı olma çağrısında bulundu.