İçel’in rakipleri belli oldu | Güney Gazetesi Mersin

İçel’in rakipleri belli oldu

İçel’in rakipleri belli oldu


İBRAHİM AYDEMİR

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig’de İçel İdman Yurdu’nun da yer aldığı takımların 2022-2023 sezonu grupları kura çekimi ile belli oldu.

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen kura çekimine göre, İçel İdman Yurdu’nun, yeni sezonda 1. Grup’ta mücadele edecek.

2022-2023 sezonunda TFF 3. Lig’de toplam 55 takım yer alırken bir grupta 17 diğer iki grupta ise 18 takım mücadele edecek. 27-28 Ağustos 2022 tarihlerinde başlayacak sezonda normal sezon 29 Nisan 2023'te sona erecek.

İçel İdman Yurdu’nun rakipleri ise şöyle: 1922 Konyaspor, Edirnespor, Çatalcaspor, Şile Yıldız Spor, Belediye Derincespor, Eskişehirspor, Belediye Kütahyaspor, Karşıyaka, Kalecik Futbol Kulübü, Amasya 1968 FK, 52 Orduspor, Yomra Spor, 1958 Kelkit Belediyespor, Ağrı 1970 Spor, Elazığspor, K. Karaköprü Belediyespor ve Nevşehir Belediyespor.

 

“KENT PROTOKOLÜMÜZÜN DESTEĞİYLE ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Kura çekimi ile ilgili değerlendirme yapan Kulüp Başkanı Metin Saltık, “3. Ligde hiçbir grup kolay değildir ama İyi bir kura çektiğimizi düşünüyorum. Şehir protokolümüzün destek vermesi halinde bu sezon play-off’lara kalmadan direk şampiyonluk için mücadele edeceğimize inanıyorum. Yeni sezonda Mersin İdman Yurdu A.Ş. olarak lige başlayıp bu şanlı ünvanı şampiyonlukla taçlandırmayı diliyorum” dedi.