“Yeteneklerinizi yaşanabilir bir çevre için kullanın” | Güney Gazetesi Mersin

“Yeteneklerinizi yaşanabilir bir çevre için kullanın”

Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nida Naycı, çiçeği burnunda mimarları “Meslekli beceri, yetkinlik ve yeteneklerinizi daha iyi, daha adil ve daha yaşanabilir bir çevre için kullanmaktan çekinmeyin” sözleriyle uğurladı.

“Yeteneklerinizi yaşanabilir bir çevre için kullanın”


ZELİHA ÖZİPEK

 

Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene, Dekan Prof. Dr. Nida Naycı, öğretim üyeleri, idari personel, meslek odası temsilcileri ve mezunların yakınları katıldı.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nida Naycı, mezunların mimarlık ve şehir planlama gibi dünyadaki en zorlu eğitim süreçlerinden birine sahip mesleği seçmelerinde evlatlarından desteklerini esirgemeyen veliler ve öğrencileri i mesleğe en iyi şekilde hazırlamak için büyük bir özveri gösteren öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Mezunların mimarlık, tasarlama ve planlama desteklerinin insanlık adına ne kadar önemli sorumluluklar taşıdığını söyleyen Prof. Dr. Naycı, “Yaşadığınız çevreyi, kentleri ve doğayı şekillendirirken taşıdığımız hayati sorumluluklarla yüzleştiniz. Bir de insanlığın karşılaştığı her krizden ancak aklın ve bilimin işaret ettiği yönde ilerlediği takdirde çıkabileceğini deneyimlediniz. Bugüne kadar sizleri insani olarak tanımlayan en önemli değeriniz, ailenizin sizlere verdiği emek ve özveriydi.” dedi.

Naycı, “Şimdi mesleki olarak kendi ayaklarınız üzerinde durmanız gereken bu önemli eşikten geçerken sizlerden beklentilerimiz oldukça önemli. Aileniz ve topluma karşı sorumluğunuz var. Mesleki beceri, yetkinlik ve yeteneklerinizi daha iyii daha adil ve daha yaşanabilir bir çevre için kullanmaktan şaşmayın. Hepinize başarılarla dolu, gururlu, onurlu bir mesleki yaşamı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Tören, Mimarlık Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ü. Tuba Akar ile Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Doç. Dr. Burak Belge’nin konuşmaları ile devam etti.

Mezunlar adına söz alan Mimarlık Bölümü birincisi Bahar Arslan ve Şehir ve Bölge Planlama Bölümü birincisi Melike Narin Özalp ise, kendilerine her zaman destek olan başta aileler olmak üzere tüm akademisyenlerimize de teşekkürlerini iletti ve tüm arkadaşlarına başarı dolu bir meslek yaşamı dilediler.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Bahar Arslan, fakülte ikincisi Erinç Doğan ve fakülte üçüncüsü Buğra Barım, belgelerini Dekan Prof. Dr. Nida Naycı’nın elinden aldı.

Dereceye giren öğrencilerimize belge takdiminin ardından, mezun olan diğer öğrencilerie de temsili diplomaları Mimarlık Fakültesi öğretim elemanları tarafından takdim edildi.

Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya atması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.