Yenişehir yurt ücretini belirledi | Güney Gazetesi Mersin

Yenişehir yurt ücretini belirledi

Yenişehir Belediyesi 2022 – 2023 misafirhane ücretlerini tespit etti. Bir öğrencinin yıllık konaklaması kahvaltı dahil 11 bin 600 lira olarak belirlendi. Ayrıca alınan karara göre iki kardeşin belediye misafirhanesinde kalması halinde ikinci kardeşe ücrette yüzde elli indirim yapılması kararı alındı.

Yenişehir yurt ücretini belirledi


MAHMUTSÖNMEZ

 

Yenişehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Birinci Birleşiminde, Yenişehir Belediyesi bünyesinde bulunan misafirhanenin ücret tarifesi belirlendi. Ayrıca Nevit Kodallı Caddesinde bulunan alanın içkili bölgeye dahil edilmesi kararı oyçokluğuyla kabul edildi.

 

MİSAFİRHANENİN YENİ TARİFESİ BELLİ OLDU

 

Yenişehir Belediyesinin bünyesinde bulunan Misafirhanenin 2022-2023 Yılı ücretlerinin tespit edilmesi ile ilgili teklife ait Plan ve Bütçe Komisyonu, Eğitim Bilişim Gençlik ve Spor Komisyonu ile Toplumsal Adalet ve Cinsiyet Eşitliği Komisyonu ortak raporu açıklandı. Komisyonların aldığı karara göre, misafirhanede bulunan öğrenciler için yıllık yurt ücretinin kahvaltı dahil 11 bin 600 lira olmasına ve taksit imkanı tanınmasına karar verildi. Ayrıca alınan karara göre yurtta iki kardeşin kalması durumunda ikinci kardeşin ücretine yüzde 50 oranında indirim yapılmasına karar verildi. Yenişehir Belediyesi çalışanları ve yakınları için misafirhanenin günlük ücretinin 100 lira olmasına, belediye misafirlerine ücretsiz olmasına onun dışındaki kişilere kahvaltı dahil günlük konaklama ücretinin 200 lira olmasına oybirliğiyle karar verildi.

 

“YAŞAM TARZINA SAYGI GÖSTERMEK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Yenişehir sınırları içerisinde bulunan Menteş Mahallesi, H.Okan Merzeci Caddesi ile İstemihan Talay Caddesi arasında kalan Nevit Kodallı Caddesinin sağ tarafının, Eğriçam Mahallesi, H.Okan Merzeci Caddesi ile 7. Cadde arasında kalan Nevit Kodallı Caddesinin sol tarafının, Batıkent Mahallesi, 7. Cadde ile İstemihan Talay Caddesi arasında kalan Nevit Kodallı Caddesinin sol tarafının içkili yer bölgesine dahil edilip edilmemesi ile ilgili teklif oylamaya sunuldu. Mecliste oylamaya sunulan teklif oyçokluğuyla kabul edildi. Konu hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Özyiğit, “Konu görüşülürken hassas davrandık. Herkesin yaşam tarzına saygı göstermek hepimizin görevi. Belediyede gerekli hassasiyeti gösteriyor bu konuda” dedi.

 

NEVİT KODALLI YETİŞKİNLER KOROSU BELEDİYE BÜNYESİNE GİRDİ

Nevit Kodallı Yetişkinler Korosunun Yenişehir Belediyesi Belediye Korosu olarak faaliyet göstermesi ile ilgili teklif meclis oylamasına sunuldu. Meclis üyeleri teklifi oybirliğiyle kabul etti. Komisyonların hazırladığı rapora göre, koronun provaları için belediyenin uygun olduğu bir salonda haftada ii gün ücretsiz tahsis yapılacak, senede iki konser için ücretsiz salon ve teçhizat tahsisi yapılacak. Konu hakkında konuşan Başkan Özyiğit, “Koronun belediyemiz bünyesine katılmaları benim için çok anlamlı. Kendilerine bu işbirliğinde başarılar diliyorum” dedi.