“Şimdi de açlık sınırı ile oynuyorlar” | Güney Gazetesi Mersin

“Şimdi de açlık sınırı ile oynuyorlar”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açlık sınırının 6 bin lira değil, 3 bin 600 – 4 bin lira arasında olduğunu söyledi. Bakan Bilgin’e tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “TÜİK eliyle enflasyon rakamlarıyla oynadıkları yetmedi, şimdi de açlık sınırı ile oynuyorlar” dedi.

“Şimdi de açlık sınırı ile oynuyorlar”


MAHMUT SÖNMEZ

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in “Açlık sınırı 3 bin 600 lira ile 4 bin lira arasında” sözlerine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Enflasyon oranı hakkında değerlendirmede bulunan Bakan Bilgin, “Enflasyon, tahminlerimizi zorlayarak yüksek çıktı. Bu kadar artış beklemiyorduk” dedi. Ardından açlık sınırı hakkında konuşan Bilgin, “"Açlık sınırının 6 bin lira olduğunu kim söylüyor. Sendikalar kendince çalışma yapıyor. Bunlar bilimsel olarak yapılmış çalışmalar değil. Türkiye’deki açlık sınırı 3 bin 600 lira ile 4 bin lira arasındadır” ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin’in açlık sınırı hakkında yaptığı açıklamaya tepki gösteren Alpay Antmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu mesajı paylaştı, “TÜİK eliyle enflasyon rakamlarıyla oynadıkları yetmedi, şimdi de açlık sınırı ile oynuyorlar. Türkiye tarihinin en beceriksiz iktidarı bunlar.”