Raziye’nin adı Toroslarda yaşatılacak | Güney Gazetesi Mersin

Raziye’nin adı Toroslarda yaşatılacak

Mersin’de 10 Ocak 2022 tarihinde sokak ortasında Barış Can U. tarafından tabancayla vurarak öldürülen 24 yaşındaki Raziye Oskay’ın adı Toroslar Belediyesi Spor Tesisleri’nde yaşatılacak.

Raziye’nin adı Toroslarda yaşatılacak


MAHMUT SÖNMEZ

 

Toroslar Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında eski nişanlısı tarafından Mersin’de öldürülen Raziye Oskay’ın adının belediyeye ait bir spor tesisine verilmesine oybirliğiyle karar verdi.

 

“ÖNERİYİ BİZ VERMİŞTİK”

 

CHP Meclis üyesi Gülten Çavuş, Raziye Oskay’ın spor tesisine isminin verilmesini CHP’li meclis üyeleri olarak bir önceki meclis oturumunda kendilerinin teklif ettiğini söyledi. Çavuş, “Bir önceki mecliste teklifin reddedilip tekrar gelmesinin bizim için bir önemi yok. Bu öneriyi biz getirdik zaten meclise ve sonuna kadar bu kararı destekliyoruz” diye konuştu.

 

“GENÇLER İÇİN FARKINDALIK OLACAK”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz önergeyi komisyonlara götürmeden direk oylamaya sundu. Yapılan oylamada meclis kararın oybirliğiyle onaylanmasına karar verdi. Alınan kararın bilinçlendirme açısından çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, “Orada spor yapan çocuklarımız ve gençlerimiz açısından farkındalık yaratacak bir karar. Gençlerimiz orada rahmetli Raziye Oskay’ın ismini bilsinler ve neden verildiğini öğrensinler. İnşallah bu tip olayları daha fazla yaşamayalım.” İfadelerini kullandı.