Millet Bahçesinde hırsızlık | Güney Gazetesi Mersin

Millet Bahçesinde hırsızlık

Millet Bahçesinde hırsızlık


MAYSA DERYAYEVA/ MAHSUN KILIÇ

 

Son günlerde Mersin Millet Bahçesinde hırsızlık olayları yaşanıyor. Millet Bahçesinin duşa kabinlerindeki duş başlıkları hırsızlar tarafından çalındı. Akdeniz Belediyesi, çareyi sahile dış mekan duş seti yaptırmakta buldu ancak vatandaşlar duş setlerinin yetersiz olduğunu söyledi.

Millet Bahçesi sahiline gelen vatandaştan aldığımız bilgilere göre, son günlerde Millet Bahçesinde hırsızlık olayları yaşanıyor.

Millet Bahçesinin ücretsiz olmasından dolayı bölgede yaşayan insanlar tarafından tercih edildiğini ifade eden bir vatandaş, belirli aralıklarla hırsızlık olayının yaşandığına dikkat çekti.

Geçen sene de hırsızlık olaylarının yaşandığını söyleyen vatandaş, “İnsanlar aileleriyle ücretsiz denize girmek için Millet Bahçesi sahilini tercih ediyor ancak her sene ne yazık ki hırsızlık olayları yaşanıyor. Geçen sene duşlardaki başlıklar çalınmıştı tekrar başlıkların yenisi takıldı. Fakat deniz sezonun açılmasıyla, duş kabinlerindeki başlıklar tekrar hırsızlar tarafından çalındı. Denizden çıktıktan sonra duş almak amacıyla şu anda iki tane dış mekan duş seti var ama hafta sonları kalabalıktan dolayı yeterli olmuyor” dedi.

 

 

Millet Bahçesinin girişlerinin ücretsiz olmasından dolayı, vatandaşların uğrak noktası olduğunu ve hafta sonları hafta içine göre daha kalabalık olduğunu söyleyen vatandaş, “İnsanlar Millet Bahçesi sahilini aileleriyle vakit geçirmek, sohbet etmek için geliyor. Buraya gelen insanlar çevreyi temiz tutmak konusunda duyarsız. İnsanlar, çekirdek kabuklarını, sigara paketleri, ambalajları çöpe atmıyor. Oysa yeterli sayıda çöp kovaları var. Burada alkollü içeceklerinin içilmesinin yasak olmasına rağmen gizlice alkollü içecek içen insanlar oluyor” dedi.