Bir garip yangın hikayesi | Güney Gazetesi Mersin

Bir garip yangın hikayesi

Akdeniz’e bağlı Siteler Mahallesinde ev sahibi ve mahalleli ile sıkıntılar yaşayan kiracı önceki gece evinde çıkan yangını ev sahibinin oğlunun çıkardığını iddia ediyor. Ev sahibi ise kiracısının kendisi ve mahalleliyi aylardır rahatsız ettiğini o yüzden üç ay önce evden çıkmasını istediğini belirtti. Ardından kiracısının kendisini tahrik ettiğini ve iftiralar attığını söyleyen ev sahibi ise yangını kiracısının çıkardığını düşündüklerini, yangını söndürmek isteyen kişilere kiracının müdahale ettiğini iddia etti.

Bir garip yangın hikayesi


MAHMUT SÖNMEZ

 

On dört ay önce Siteler Mahallesinde Reşit Acıyan’ın evine kiracı olarak giren Erhan Arıkan, ile mahalleli ev sahibi arasında sorunlar yaşandı. Yaşanan tartışmalardan kaynaklı birçok defa karakolluk olan taraflar en son evde çıkan yangından kaynaklı birbirinden şikayetçi oldu.

 

“2 TEMMUZ’DA DARP EDİLDİM, CAMLARIM KIRDILAR”

 

Akdeniz Siteler Mahallesinde 14 aydır Reşit Acıyan’ın kiracısı olduğunu söyleyen Erhan Arıkan, ev sahibinin 3 ay önce evini boşaltmasını istediğini söyledi. Çocukları öğrenci olduğu için yeni bir kiralık ev bulmak için okulların bitmesini beklediğini söyleyen Arıkan, aradan geçen süre zarfında da ev bulmakta sıkıntı çektiğini ve bunun yüzünden ev sahibi ile aralarının bozulduğunu iddia etti. 2 Temmuz’da akşam saat 17.00 sularında evin önünde telefonla Ereğli’den bir arkadaşı ile konuştuğunu ve telefonda ailevi sıkıntılardan ötürü kardeşi hakkında “Herkes bir bedel ödeyecek” dediğini ve o ara yanında bulunan ev sahibinin o sözü kendisine söylediğini zannettiğini ve ardından yüzüne yumruk attığını iddia etti. Telefonla konuşmamı yanlış anladı bana yumruk attı. Ardından karakola gidip ev sahibinden şikayetçi olduğunu söyleyen Arıkan, aynı gün akşam 23.00 sıralarında ev sahibi, eşi ve oğlu Berkay Acıyan’ın zemin katta bulunan evlerinin önünden geçerken Berkay Acıyan’ın evinin camını kırdığını ve silah sesi duyduğunu iddia etti. Yaşanan bu olaydan sonra da ev sahibinin oğlu Berkay Acıyan’dan şikayetçi olduğunu dile getirdi.

 

“DÜN GECEDE EVİM YAKILDI EV SAHİBİMİN OĞLUNDAN ŞÜPHELENİYORUM”

 

Yaşananların ardından en son dün gece saat 01.30 sularında zemin katında bulunan evinin kırık camından evinin bir odasının yakıldığını söyleyen Arıkan, yangını komşularının gördüğünü ve eşini arayıp haber verdiğini söyledi. Ardından itfaiyenin gelip yangını kontrol altına aldığını, kimsede bir yaralanma olmadığı belirten Arıkan, “Yangının ev sahibinin oğlu Berkay Acıyan tarafından çıkarıldığından şüphelendiğim için onlardan şikayetçi oldum” diye konuştu.

 

“BÜTÜN KOMŞULAR BİZE DÜŞMAN OLMUŞ”

 

Ayrıca sadece ev sahibi değil, mahallede bulunan birçok komşunun kendilerini mahallede istemediğini dile getiren Arıkan, “Bütün komşular bize düşman olmuş. ‘Gidin mahalleden’ diye bağırıyorlar” dedi.

 

 

“SADECE BENİMLE DEĞİL MAHALLEDEKİ BİRÇOK KİŞİYLE SORUN YAŞADI”

 

Ev sahibi Reşit Acıyan ise kiracısı Erhan Arıkan’ın 14 aydır evinde kirada oturduğunu ve 8 aydır mahallede huzursuzluğa sebep olduğunu ve birçok insanla sıkıntılar yaşadığını dile getirdi. Kiracı Arıkan’ın mahallede birçok insanla sıkıntı yaşadığını ve mahallede birçok insanın onunla konuşmadığını söyleyen Arıkan, “Mahallede daha önce de ben dahil birçok insana iftira attı. O yüzden sokakta komşulara sorun isterseniz, birçok kişi kendisiyle konuşmuyor ve mahallede istemiyor” dedi.

 

“BENİ TAHRİK ETTİ”

 

Kendisini ve komşularını rahatsız ettiği için ç ay önce Arıkan’ın kendisine başka bir ev bulup evini boşaltmasını istediğini söyleyen ev sahibi Acıyan, bu süre zarfında Arıkan’ın evi boşaltmadığını ve sürekli kendisini tahrik ettiğini söyledi. 2 Temmuz günü saat 17.00 sıralarında işyerinden evine geldiğini ve evin önünde kiracısı Arıkan’ın telefonda konuştuğunu söyleyen Acıyan, “Benim evde bir işim vardı, evin önünde de Erhan telefonla konuşuyordu. Beni görünce tahrik etmek için telefondakine “Birini yok edip Mersin’den öyle çıkacağım” dedi ve sürekli tekrar ediyordu sesini yükselterek. Ardından ben aracıma bindim yine yüksek sesle aynı şeyi tekrar etti. Yanımda çalışanlarım şahit. Araçtan inip benimi kastediyorsun deyince bana küfretti ve tahrik etti. Bende sadece onu itekledim” dedi.   Ardından kiracısının kendisini hem tahrik ettiğini hem de yumruk attığı iddiasıyla şikayetçi olduğunu söyleyen Acıyan, “Karakolda ifade verdim ve konuyu oğluma söylemedim ardından düğüne gittik. Oğlum Erhan’ın benden şikayetçi olduğunu annesinden öğrenince düğün dönüşü akşam 23.00 gibi ailemle eve geldik. Erhan bizi görünce camdan hakaret etti, tahrik etti bizi. Oğlumda dayanamadı evin camına yumruk attı ve oğlumdan şikayetçi oldu. Oğlumda karakolda ifadesini verdi ve eve geldik” dedi.

 

YANGININ SÖNDÜRÜLMESİNE ENGEL OLDU İDDDİASI

 

En son dün gece saat 01.30 sıralarında evde yaşarken komşularının Arıkan’ın bulunduğu evde yangın çıktığı haberini verdiğini söyledi. Yangını eve girmeden dışarıda söndürmeye çalıştığını söyleyen Acıyan, “Bu adam tehlikeli ve iftira atan bir adam. Komşum yangın sırasında Erhan’ın evine girip yangına içeriden müdahale etmek istedi ki sefer. Ama Erhan o komşumun yangına müdahale etmesine engel olmaya çalışmış ve komşuma ‘Dokunma yansın’ diyor. Bu adam defalarca iftira attı bize. Bu yangını kendisinin çıkardığını düşünüyoruz. Nitekim komşumda karakolda verdiği ifadede Erhan’ın yangını söndürmeye engel olduğunu belirtti. Erhan’da yangından önce çıkan tartışmalarla birlikte bana ‘Oğlun bekçiliğe hazırlanıyor, onun bekçi olmasını engelleyeceğim’ demişti. Yangından sonrada gidip oğlumdan şikayetçi oldu. Oğlum yangın esnasında evde yatıyordu zaten. İtfaiye ve emniyet personelleri gerekli kanıt ve delilleri topladı. Emniyet güçleri doğruyu ortaya çıkaracaktır. Biz Erhan’dan şüpheleniyoruz, gerçeklerin bir an önce ortaya çıkmasını istiyoruz” dedi.

 

“ONU MAHALLEDEN KİMSE İSTEMİYOR”

 

Ev sahibi Reşit Acıyan, kiracı Arıkan’ın aylardır mahalleliyi ve kendisini rahatsız ettiğini bir an önce evinden çıkmasını istediğini belirtti. Acıyan, “Onu mahalleden kimse istemiyor, herkesle sıkıntı yaşıyor. Sokakta huzur bırakmadı, bir dolu iftira attı. En son evimi yakıp oğluma iftira attı. Yeter artık” dedi.