“Siyasi dilden rahatsızım” | Güney Gazetesi Mersin

“Siyasi dilden rahatsızım”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Kimse kimseyi dini duygularla, milliyetçilikle sınamasın, test etmesin. Bunu da siyasete alet etmesin. Bu hoş kaçmıyor. İnsanlar birbirine düşüyor. Vatandaş şikâyet ediyor. Ben de şikâyet ediyorum. Siyasi dilden rahatsızım bir belediye başkanı olarak” dedi.

“Siyasi dilden rahatsızım”


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bayram tatilinde kırsal mahallelerde vatandaşlarla bir araya geldi.

Çamlıyayla merkezin yanı sıra Beylice, Sarıkavak, Çakırlı ve Atdağı mahallelerinde esnafı ziyaret eden, vatandaşlarla sohbet eden Seçer, Sebil Mahallesi meydanında vatandaşlara seslendi.

Vahap Seçer’in gündeminde hem siyasi iklim ve belediye meclisindeki siyasi dengeler hem de halkın geçim sıkıntısı ve buna karşı geliştirdikleri sosyal projeler vardı.

Siyasetin sert dilinden rahatsız olduğunu ifade eden Seçer şunları söyledi: “Bakın ben Türkiye milliyetçisi, Atatürk milliyetçisi bir adamım. Kimse bu ülkeyi bir başkasından daha fazla sevmiyor. Kimse kimseyi dini duygularla, milliyetçilikle sınamasın, test etmesin. Bunu da siyasete alet etmesin. Bu hoş kaçmıyor. İnsanlar birbirine düşüyor. Vatandaş şikâyet ediyor. Ben de şikâyet ediyorum. Siyasi dilden rahatsızım bir belediye başkanı olarak. Ben 8 yıl milletvekilliği de yaptım. Benim siyasette görmediğim yer kalmadı. Görmediğim makam kalmadı. Ankara’daki olumsuz bir sözcük buraya on kat daha olumsuz tesirle yansıyor. Benim başkanım söylemiş, bir başka partinin başkanı söylemiş. Ayrım yapmıyorum. Siyaset iddia işi elbette. Ben nasıl belediye başkanı oldum. İddia ettim. Ben iyi hizmet yapacağım arkadaşlar dedim. Bundan daha doğal bir şey olabilir mi? Benim rakiplerim çıktı. Cumhur İttifakı çıktı, Demokrat Parti çıktı. Öteki çıktı, beriki çıktı. Ama halk beni seçti. Ama seçildikten sonra ben Cumhuriyet Halk Partililerin belediye başkanıyım mı dedim? Herkesin belediye başkanıyım dedim. Muhtarlarımın önünde konuşuyorum. Hangi bir daire başkanım, hangi bir görevlim size hizmet getirirken ayrım yaptı? Sizin köyden bize oy çıkmadı dedi. Bakın Sebil’deyim. Sebil’de benim partim sonuncu parti. Oy oranları burada. Yüzde 80 ittifak ve diğer parti. Yüzde 18 Büyükşehir’in aldığı oy. Ama buradayız. Anlatıyoruz. Hizmetlerimizi tartışıyoruz. Hizmetlerimizi eşit götürüyoruz. Türkiye'de siyaset yapma anlayışı değişmeli. Bunu bir hemşehriniz olarak söylüyorum. Bugün varız, yarın yokuz. Mahkeme kadıya mülk değil, buralar emanet koltuklar. Kimsenin babasının malı? Oyu alamadığın zaman arkana bakmadan gideceksin, başkası gelecek. Taze kan gelecek. Daha heyecanlı adamlar gelecek. Şevkli adam gelecek. Bu memleket çok daha iyi noktalara gelir.”

 

“AYRIMCILIK YAPMIYORUZ”

 

Belediyecilik hizmetleri verirken ayrımcılık yapmadıklarını ifade eden Başkan Vahap Seçer, bu tavırlarının halk tarafından da görüldüğünü ve araştırma sonuçlarına yansıdığını söyledi.

Seçer, “Bu benim için gurur kaynağı. Partimin 11 Büyükşehir Belediyesi var. ‘Hizmetlerinde ayrımcılık yapıyor mu?’ sorusuna, ‘hayır, yapmıyor’ cevabının en yüksek çıktığı şehir Mersin” ifadelerini kullandı.

Gittiği birçok yerde vatandaşın kendisine yollarla ilgili talepleri ilettiğini kaydeden Seçer, kimi yolların Büyükşehir Belediyesi sorumluluk sahasında olmadığını, buna rağmen vatandaştan gelen taleplere imkanları ölçüsünde yanıt verdiklerini söyledi.

 

“İNSANLAR YOKSUL. HAYAT PAHALILIĞI HAD SAFHADA”

 

Seçer, “Karnım açsa yolun kıymeti var mı? Belediyemiz belediyeciliği sadece yol yapmaktan, beton yapmaktan ibaret görmüyor. Bakın biz Türkiye’de sosyal politikalarda en maruf, en meşhur belediye halindeyiz. 3.5 liraya yemek veriyor Mersin Büyükşehir. Her iki üniversitenin kapısında bizim satış noktamız var. Tertemiz. Bizim aşevinde pişer, öğrenci gelir alır. Kenar mahallelerde, daha yoksul mahallelerde, Tırlarımız var, bunlar da bir hizmettir. Çünkü insanlar yoksul. Hayat pahalılığı had safhada. Karnı doymuyor, aç kalmış, açık kalmış. Belediyemiz bunları önemser. Yollar yapılır. Otobüs seferi konur. Ama can yanıyor. Hastası var. Senin onu sahiplenmen en kutsal belediye hizmeti” ifadelerini kullandı.

 

VATANDAŞ YOL VE OTOBÜS İSTİYOR

 

Belediye meclisinde çoğunluğun kendi partisinde olmadığını, bunun da zaman zaman sıkıntılar yarattığını kaydeden Seçer şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi ‘topal ördek’ oluyor. Ama çok şükür, topal ördek falan değiliz. Rızkımız bir yerden kesilir, bir yerden açılır. Hiç mesele değil. Geride kalan 3 yıl içinde değişik zamanlarda yaklaşık 1 milyar liraya yakın borçlanma talebimiz oldu. Bu paraların önemli bir kısmı verilmedi. En son 300 milyon lira borçlanma yetkisi aldık, ama daha kullanmadık. Çünkü bir de İller Bankası’ndan teminat almamız lazım. Kamu bankaları zaten kredi vermiyor ama, bir şekilde çözeceğiz. Zamanında talep ettiğimiz borçlanmalar kabul edilseydi, bugün yaptığımız birçok hizmeti o dönemde daha uygun finansal koşullarla yapmış olacaktık. Örneğin o zaman asfaltın tonu 3 bin lirayken, bugün 9 bin lira. Bu tip sıkıntılar yaşıyoruz. Siyasi inatlaşmaların bizim hizmetlerimize de yansıması oluyor. Ama Allah’ın izniyle; Anamur'dan Tarsus'a, Mut’tan Çamlıyayla'ya kadar hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz.”

Çamlıyayla merkez, Beylice, Sarıkavak, Çakırlı ve Atdağı mahallelerindeki gezilerde vatandaşların belediye başkanından en çok talepte bulundukları konuların başında yol, otobüs, sinek ilaçlaması geldi. Bazı vatandaşlar da belediye halk ekmeğinin Çamlıyayla’da da satışa sunulması talebini dile getirdi. Mahalle muhtarları da yol, otobüs, sinek ilaçlaması taleplerini dile getirirdi. Muhtarlar, içmesuyu sorununun ise çözüldüğünü, bu yaz Çamlıyayla’da içmesuyu sorunu yaşamadıklarını dile getirdi.