ÖLÜME RAĞMEN KAPILAR HALA AÇIK | Güney Gazetesi Mersin

ÖLÜME RAĞMEN KAPILAR HALA AÇIK

ÖLÜME RAĞMEN KAPILAR HALA AÇIK


MAHMUT SÖNMEZ / MAHSUN KILIÇ

 

Meryem Özkıraç’ın Tarsus’ta seyir halindeki minibüsün açık kapısından düşüp hayatını kaybetmesinin ardından Mersin Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler şehir merkezi ve 13 ilçede teyakkuza geçti. Ekipler minibüs kapıları konusunda yaptıkları denetimin yanı sıra minibüs şoförlerini uyarırken yolcuları da konu hakkında bilgilendirdi.

Şehrin birçok noktasında minibüsleri denetleyen ekipler, minibüs şoförlerini seyir halinde kapılarını kapatmaları yönünde denetim ve uyarıda bulunurken, yolculara da bu konuda hassas olmaları gerektiğini kurallara uymayan kişileri gerekli yerlere şikayet etmeleri uyarısında bulundular.

Tarsus’ta Meryem Özkıraç adlı kadın seyir halindeki minibüsün açık kapısından düşerek yaşamını yitirdi ama Mersin’de ölüme sebep olan ihmal hala devam etmekte. Birçok minibüsün seyir halinde kapısının açık olduğunu görüntüledik.

Meryem Özkıraç ,7 Temmuz tarihinde Tarsus’ta yolcu olarak bindiği minibüsün açık kapısından dengesini kaybederek düştü ve ardından hayatını kaybetti. Özkıraç’ın hayatını kaybetmesinin ardından Emniyete bağlı ekipler Mersin’in bütün ilçelerinde denetimleri sıklaştırdı ama birçok minibüs şoförü yaşanan acı olay ve denetimlere rağmen seyir halindeyken kapılarını açık tutmaya devam ediyor.