Yol çilesi bitmiyor | Güney Gazetesi Mersin

Yol çilesi bitmiyor

Mersin’in tatil beldelerinde bayram tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Mersin-Erdemli-Silifke-Anamur yolunda oluşan trafik kuyruğunda dolayı saatlerce trafikte beklemek zorunda kaldı. Sosyal medyadan trafiğin fotoğrafını paylaşan vatandaşlar, yol sorununa çözüm bulunmasını talep etti.

Yol çilesi bitmiyor


MAYSA DERYAYEVA

 

Mersin’in tatil beldelerine gitmek isteyen vatandaşlar, Mersin-Erdemli-Silifke-Anamur yolunda oluşan trafikten dolayı saatlerce arabalarında beklemek zorunda kaldı. Sosyal medya hesaplarında durumu paylaşan vatandaşlar, her yıl aynı sorunla karşılaştıklarını belirterek, yol sorununa çözüm bulunmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Çeşmeli Taşucu Otobanı yıllardır yapılmıyor. Mersin Erdemli Silifke karayolu tıklım tıklım, araçlar adım adım gidiyor. Yazıklar olsun, beşli çeteye para var halka yok. Söz @herkesicinCHP iktidarında bu yolu biz yapacağız” diye sosyal medyadan paylaşımda bulundu.

DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı;

“Mersin’i yönetenler; çakarsız korumasız, Mersin’den Erdemli’ye gitmeyi denermisiniz… Bir saatte Tömük.. Yakıt 8,3 litre/100 km. Lütfen ana güzergahda ışıkların süresini uzatın ve yüz kere ihalesi Yapılan Çeşmeli Kızkalesi Otoyolunu bir an önce bitirin. İyi bayramlar.”

Vatandaşlar tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi

Hayata Gülümse adlı kullanıcı; “Valla ben arabayı kapının önüne çektim kullanamıyorum yakıt masrafı millet de para var demek ki” diye yazdı.

Halil Gencer adlı sosyal medya kullanıcısı, “Sene 1993 işe başladım yol tek şerit sene 2022 oldu çift şerit daha kötü oldu. Mersin’e üç saat zor geliyorsun” ifadelerini paylaştı.

Abdurrahman Dönmez adlı sosyal medya kullanıcısı ise, “Alternatif bir otoban yolu olmalı. Dışardan geçen ilçelere dağılım yapan” sözlerini kullandı.