Mersin’de aşı kuyrukları oluşmaya başladı | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de aşı kuyrukları oluşmaya başladı

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre bir ayda haftalık koronavirüs vaka sayısı yaklaşık 16 katına çıktı, vaka sayılarının artması ile birlikte dördüncü doz aşı randevuları açıldı. Bununla beraber Mersin’de sıcak havaya rağmen hastanelerde aşı kuyrukları tekrar oluşmaya başladı.

Mersin’de aşı kuyrukları oluşmaya başladı


MAHMUT SÖNMEZ

 

Haziran başında 7 binlerde olan haftalık vaka sayısı 4 - 10 Temmuz 2022 arası 16 katına çıkarak 117 bini buldu. Dördüncü doz aşı randevularının açılmasıyla birlikte Mersin Toros Devlet hastanesinde aşı kuyrukları oluşmaya başladı.

 

VAKA SAYISI BİR AYDA 16 KAT ARTTI

 

Havanın ısınması ve tatil sezonunun başlaması ile birlikte covid 19 vaka sayıları da katlanarak arttı. Haziran ayının ilk haftası haftalık koronavirüs vaka sayısı 7 binlerdeyken aradan geçen bir aylık süre zarfında haftalık vaka sayısı 100 bini aştı ve insanlarda salgın korkusu ve endişesi tekrar gündeme geldi. Sağlık Bakanlığının açıkladığı son haftalık vaka sayısı durumun ciddiyetini ortaya koyuyor. Bakanlık 4 - 10 Temmuz 2022 haftalık vaka sayısını 117 bin 95 olarak açıkladı. Verilere göre haftalık vaka sayısı bir ayda 16 kat arttı.

 

HATIRLATMA DOZU YOĞUNLUĞU

 

Vaka sayılarının katlanarak artmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla hatırlatma dozunu ısrarla önerdiklerini ifade etti. Bakan Koca’nın uyarısının ardından sistemde aşı randevuları tekrar açıldı. Vatandaşlar dördüncü doz aşı için 10 Temmuz’dan beri randevu alabiliyor. Artan vakalarla birlikte Mersin’de de pcr testi yapmak isteyen sayısı artarken dördüncü doz aşı yapmak isteyen insanlarda hastanelere akın etmeye başladı. Haftalık vaka sayısının arışıyla birlikte Mersin Toros Devlet Hastanesi’nde aşı yaptırmak isteyen insanlar sıcağa rağmen kapının önünde sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Aşı sırasında çoğunlukla 50 yaş üstü insanların olması dikkat çekti.

 

 

TOROS DEVLET HASTANESİ ACİLİNDE VİRÜSE DAVETİYE ÇIKARILIYOR

 

Toros Devlet Hastanesinin bir yanında artan koronavirüs vaka sayıları yüzünden aşı sırası oluşurken, hastanenin acil kısmında ise virüse davetiye çıkarılıyor. Hastanenin acil kısmında insanlar iç içe uzun kuyruklar oluştururken birçok kişi de maske takmadı. Ayrıca acil bölümün tuvaletlerinde sabunluklar ya kırık ya da boş.

 

 

İÇ İÇE UZUN KUYRUKLARDA BİRÇOK KİŞİ MASKE TAKMADI

 

Koronavirüs vaka sayısı bir ayda 7 binlerden 117 bine yükselerek 16 katına çıktı ama salgına karşı hastanelerde bile gerekli hassasiyet gösterilmiyor.  Toros Devlet Hastanesinin bir yanında uzayan aşı kuyrukları varken diğer tarafta hastanenin acil bölümünde de büyük bir hasta yoğunluğu vardı. Acilde işlem yapmak için bankoların ve muayene odalarının önünde iki ve üçlü uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar artan ve korkutan boyutlara ulaşan vaka sayılarına rağmen kapalı alanda uzun süre iç içe sıra beklemek zorunda kaldı. Acilde uzun ve mesafesiz şekilde sıra bekleyen vatandaşların yanı sıra kuyrukta artan vaka sayılarına rağmen birçok kişi maske takma gereği duymadı.

 

 

TUVALETLERDE SABUN YOK

 

Toros Devlet Hastanesinin acil birimindeki aksaklıklar sadece mesafesiz uzun sıralar ve maskesiz insanlar değil ayrıca hijyen sıkıntısı var. Hastanenin acil biriminde bulunan tuvaletlerde bazı sıvı el sabunlukları kırılmış halde, bazılarının da içerisinde sıvı sabun bulunmamakta.