Çamlıbel bilmecesi | Güney Gazetesi Mersin

Çamlıbel bilmecesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Çamlıbel Balıkçı Barınağının olduğu alanda Çamlıbel Su Sporları Merkezi adı altında yapmak istediği proje Mersin Büyükşehir Belediye Meclisini ikiye böldü. CHP’li Başkan Vahap Seçer, Çamlıbel’de bir AVM’ye yapılmak istendiğini belirterek projeye karşı olduklarını ifade ederken AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Çamlıbel esnafı arasında oylama yapılmasını önerdi.

Çamlıbel bilmecesi


ABİDİN YAĞMUR/MAHMUT SÖNMEZ

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Çamlıbel Su Sporları Merkezi projesi Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında tartışmalara neden oldu.

 

 

CHP’li meclis üyesi Abdurrahman Yıldız, “Bakanlığın Mersin’den ne istediğini anlamaya çalışıyorum. Son zamanlarda Mersin’e ilişkin resen planlar yapıyor. Ama belli ki planları yapanlarda söz konusu alanları görmeden yapılmaya başlandı. Önümüze bir emrivaki olarak çıkmaya başladı. Çamlıbel’de Su Sporları Merkezi diye afilli bir isim buldular ama projede ne su var, ne spor merkezi ar. Yapılmaya çalışılan bir AVM ve parkın yok edilmesi. Çamlıbel’e 230 dönümlük yerde sadece 60 dönümlük bir alana spor merkezi yapılacak. Onun dışındaki bütün alanlar AVM ve restoranlara çevrilecek. Bu da hem esnafa hem de çevreye zarar verecek” dedi.

 

 

“AVM ESNAFA ZARAR VERİR”

 

HDP’li meclis üyesi Ali Tanrıveri de,Bu konunun Mersin’de tartışılması gerekir. Çevre Müdürlüğünün raporuna göre ÇED raporuna gerek olmadığı yazılmış. Bu yerel meclisleri yok saymaktır. Şehre yaptırım yapılmalı ama doğal dengeyi bozmadan. Balıkçılar barınağı ıslah edilmeli, bakım yapılmalı ranta açılmamalı. Oraya AVM açarak esnafa da zarar verilecek, denize de Atatürk parkına da” ifadelerini kullandı.

 

 

“MECLİS REDDETTİĞİ HALDE GÜLTAK ONAY VERDİ”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, Akdeniz Belediye Meclisinin proje için olumsuz görüş belirtmesine rağmen AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın meclisin kararını yok sayarak, bakanlığa olumlu görüş bildirdiğini kaydetti.

 

Seçer, “Atatürk Parkında zaman geçiren vatandaşlara sesleniyorum, Atatürk Parkı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının uhdesinde olmasına rağmen bütün bakımını biz yapıyoruz. Orada dalgaların zarar verdiği yerleri, ışıklandırmaya yönelik bir çalışma yapamıyoruz maalesef, yetkimiz yok. Mersin’e yönelik son zamanlarda merkezden kararlarla müdahale ediliyor. Bu yapılan yanlış, halkta bundan zarar görüyor. Yatırım yapılmasın demiyoruz, marina gerçeği ortada. Marina yapılsın kara bakarım diyenlerin doğaya ve Mersin’e verilen zarar umurunda değil. Bir deneyim yaşadık zarar verdi ikincisi olmadı. Su sporları merkezi yapılsın Cumhuriyet alanı da entegre edilsin. Sözde Çamlıbel esnafı için o kadar ses çıkardınız ama orada 18 dönüm ticaret alanı yapılacak Çamlıbel’de. Çamlıbel’i kurtarmıyorsunuz denizle bağını koparıyorsunuz. Halk iradesi diyorsunuz ama halkın iradesi olan belediye meclisinin kararını yok saymışsınız. Bunu biz yargıya taşırız. Bu işler yanlış bunu yapan bürokratların başı da yanar” ifadelerini kullandı.

 

 

GÜLTAK: SU SPORLARI MERKEZİ OLACAK, AVM OLMAYACAK

 

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da  “Mersin’de yelken sporu yapanların yelkeni indirecekleri bir alan yok. Oyuncular farklı şehirlere gidiyor. Amacımız böyle bir spor tesisini şehre kazandırmak. Ortada ihale yok, müteahhitlerden bahsediyorsunuz, beni rencide etmeye çalışıyorsunuz. Bu çalışmaya biz el attık ve yapacağız. Amatör balıkçıların kirasında artış olmayacak. 7,5 metreyi geçmeyecek kapalı alan yüksekliği. Orada su sporları merkezi olacak. AVM olmayacak” dedi.