Çamlıbel esnafı kaygılı | Güney Gazetesi Mersin

Çamlıbel esnafı kaygılı

Çamlıbel esnafı kaygılı


MAHMUT SÖNMEZ

 

Çevre Şehircilik Bakanlığının Çamlıbel Balıkçılar Barınağına Su Sporları merkezi projesi askıya çıkarıldı. Askıda projede ticari alanların olması AVM kaygısını büyüttü. Bazı Çamlıbel esnafı konu hakkında net bilgi almamaktan şikayet ederken, ‘AVM yapılırsa biteriz’ diyen de var

 

 

AVM’YE KARŞIYIZ

 

Yaklaşık 20 yıldır Çamlıbel Caddesinde gözlük dükkanı bulunan Coşkun Özbek, Çamlıbel Balıkçılar Barınağının yerine yapılacak projenin içinde ticari alanların ve mağazaların olmasının Çamlıbel esnafının işlerini tamamen bitireceği görüşünde. Yapılmak istenen projenin içine AVM tarzı bir ticari alan istemediklerini söyleyen Özbek, “Eğer Çamlıbel Balıkçılar Barınağına AVM yapılırsa tamamen biteriz ve Çamlıbel Caddesi ve esnafı yok olacak. Çamlıbel’de AVM’ye karşıyız” dedi.

 

 

“DOĞRU BİLGİLENDİRME YAPILMALI”

 

Mersin Akdeniz Çamlıbel Derneği Başkanı olan ve aynı zamanda Çamlıbel Caddesinde işletmesi olan Hüseyin Karlı, “Projenin genel yapısına karşı değilim, sadece bilgilendirme konusunda insanların doğru düzgün bilgilendirilmesini talep ediyorum. Şunu çok doğru düzgün halka lanse etmek lazım. Buralarda yapılacak olan projelerin ne şekilde olacağını net bir şekilde insanlara anlatıp burada yapılacak, şehre yapılacak olan projelerin hızlı bir şekilde sonuçlanmasını bekliyoruz. Yaklaşık iki yıldır Büyükşehir ve Akdeniz Belediyeleriyle burada birçok toplantılar yaptık. Birçok projeler ortaya konuldu. Bunların hızlı ve doğru bir şekilde insanlara lanse edilip hayata geçirilmesini istiyoruz” dedi.