Ziraat mühendislerinin istihdam sorunu mecliste | Güney Gazetesi Mersin

Ziraat mühendislerinin istihdam sorunu mecliste

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan ziraat mühendislerinin istihdam sorununu TBMM gündemine taşıdı. Turan, konuyla ilgili, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi‘nin yanıtlaması için soru önergesi verdi. Turan bir yılda üniversitelerden 4 bin ziraat mühendisinin mezun olduğunu buna karşın bu yıl sadece 523 ziraat mühendisinin kamuya atandığını söyledi.

Ziraat mühendislerinin istihdam sorunu mecliste


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, ziraat mühendislerinin istihdam sorununu meclise taşıdı. Turan konu ilgili Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi‘ye soru önergesi verdi.

 

Dr. Rıdvan Turan soru önergesinde şunları söyledi:

“Tarım ve Orman Bakanlığının 02.06.2022 tarihinde internet sitesinde yayımladığı personel ilanına göre toplamda 1800 personel alımı gerçekleştirileceği duyurulmuştur. Bakanlık, alacağı 1800 personelden sadece 523 kişiyi ziraat mühendislerine ayırmıştır.

Türkiye’de her yıl yaklaşık 40 üniversiteden ortalama 4 bin öğrenci ziraat bölümünden mezun olmaktadır. Fakat ziraat mühendislerinin büyük bir kısmı, Tarım Ve Orman Bakanlığında personel alımlarının az olmasından dolayı kendi mesleklerini icra edememektedir. Birçok ziraat mühendisi, kendi mesleklerinin dışında asgari ücretle çalışmak zorunda kalmaktadır.”

Dr. Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi:

 

1) Tarım ve Orman Bakanlığının ziraat mühendisi personel alım sayısını düşük tutmasının nedenleri nelerdir?

2) Bakanlığınız bünyesinde ziraat mühendisi istihdam sayısını arttırmaya yönelik çalışmalar var mıdır? Eğer var ise bu çalışmalar nelerdir? Eğer yok ise olmamasının nedenleri nelerdir? (Haber Merkezi)