CHP’den “şaibe” iddiası | Güney Gazetesi Mersin

CHP’den “şaibe” iddiası

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın 5 meclis üyesinin gözaltında olduğu gün olağanüstü meclis toplantısı düzenleyerek normalde alamayacağı birtakım satış, borçlanma ve devir yetkisi kararlarını aldığını söyledi. Aktay, “Oldubittiyi, el çabukluğunu, demokrasiye ve hukuka karşı hileyi marifet sayan Mustafa Gültak şaibe altındadır” dedi.

CHP’den “şaibe” iddiası


ABİDİN YAĞMUR

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Adil Aktay, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Akdeniz Belediye Meclisinin, 5 üyenin gözaltında olduğu sırada olağanüstü toplantı yapmasını değerlendirdi.

Adil Aktay, AKP’li belediye başkanı Gültak’ın 38 üyeli belediye meclisinde, yeterli sayıda üyenin bulunmadığı toplantıda, 1’i bağımsız 16’sı AKP’li, toplam 17 üyenin oyuyla istediği kararları kolayca geçirdiğini kaydetti.

Aktay “Yani, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, 5 Belediye Meclis üyesinin gözaltında tutulduğu, bu nedenle meclis aritmetiğinin şekil değiştirdiği bir günde, olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştirerek, normalde alamayacağı birtakım satış, borçlanma ve devir yetkisi kararlarını almış oldu. 2019 yerel seçim sonuçları, Mersin’in çok renkli siyasal ve toplumsal yapısını birebir yansıtan, çok değerli bir milli irade belgesidir. Hepimiz yerel seçim sonuçlarının ortaya koyduğu iradeye saygı duymak ve o iradenin hayata geçmesini sağlamakla yükümlüyüz. Hatırlatırım ki Mersinlilerin iradesiyle şekillenen büyükşehir ve ilçe belediye meclislerinin yapısını bozmayı, fiilen değiştirmeyi amaçlayan her türlü girişim, demokrasiye ve halka karşı işlenmiş bir suçtur. Bu nedenle, oldubittiyi, el çabukluğunu, demokrasiye ve hukuka karşı hileyi marifet sayan Mustafa Gültak şaibe altındadır. AKP’li belediye meclis üyelerinin, 5 HDP’li üyenin gözaltında tutuluyor olması nedeniyle oluşan olağanüstü durumu istismar ederek aldıkları tüm kararlar şaibe altındadır” dedi.

 

“DEMOKRATİK TEAMMÜLLERE VURULMUŞ DARBE”

 

CHP İl Başkanı Aktay, “Bu tezgâh, Türkiye’nin huzuruna, demokratik teamüllerine vurulmuş çok büyük bir darbedir” ifadelerini kullandığı açıklamasında şunları kaydetti:

 “Gültak’ın geçirdiği bu kararlar Akdeniz Belediyesi’nin bütçesine, Akdeniz halkının geleceğine zarar vermektedir. Ama bu kararları almak için başvurulan tezgâh, bu kararların Akdeniz’e ve Mersin’e verdiği zarardan çok daha fazlasını Türkiye’ye verecektir. Gültak, gözaltı gibi geçici bir tedbirden, kendisi, partisi ve yandaşları için kalıcı sonuçlar yaratmaya, rant ve istismar üretmeye kalkışmıştır. Gözaltı sürecinin nasıl sonuçlanacağını görmek için bir gün bile bekleyememiştir.  Çünkü acelesi vardı, telaşı vardı. Bu, suçluların telaşıdır. Bu, sonlarının yakın olduğunu gören AKP’li yöneticilerin, yağma ve talandan pay alma telaşıdır. Bu tezgâh, bu tehlikeli oyun, şu an sadece Mersin’in Akdeniz Belediyesini, Akdeniz ilçesini ilgilendiriyor gibi gözükebilir. Ama aslında bu Cumhur İttifakının, seçime kadar ve elbette seçim günü yapabileceklerinin korkunç ve tehlikeli bir işaretidir.”

 

“MECLİSİN KAYYUMU GİBİ”

 

“Akdeniz belediye başkanının, belediye meclisini devre dışı bırakarak adeta meclisin kayyumuymuş gibi hareket etmesine fırsat veren kötü niyetli girişimlerine geçit vermeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partililer olarak, bu ülkenin tüm demokrasi bileşenleriyle birlikte bu örgütlü kötülüğe karşı direnmeye, onunla mücadele etmeye devam edeceğiz. Öte yandan, iktidarın da, Mersinlilerin hep birlikte, uyum içerisinde yaşama iradesinin ne kadar güçlü olduğunu idrak etmesini ve o kirli, karanlık ellerini artık bu şehirden çekmesini istiyoruz.”