MDTO’da ‘Yeni Balıklar Etkinliği’ | Güney Gazetesi Mersin

MDTO’da ‘Yeni Balıklar Etkinliği’

İklim kriziyle birlikte denizlerimize giren yeni balık türlerine yönelik bilgi ve deneyim paylaşımı için, Mersin Deniz Ticaret Odası, Slow Fish Mersin Platformu ve Akdeniz Koruma Derneği iş birliğinde ‘Yeni Balıklar Etkinliği’ gerçekleştirilecek.

MDTO’da ‘Yeni Balıklar Etkinliği’


16 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek etkinlikte, iklim krizine bağlı olarak denizlerde yaşanan değişimler, yeni türler ve bu türlerin ekosistem üzerine etkileri uzman konuklar tarafından; yeni türlerin küçük ölçekli balıkçılığa etkileri ise deneyimli balıkçılar tarafından değerlendirilecek.

Etkinliğin son bölümünde, Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nda Aslan Balığı Tadım etkinliği gerçekleştirilecek.

16 Ağustos’ta saat 14.30’da Mersin Deniz Ticaret Odası Hizmet Binasında yapılacak olan etkinliğin açılış konuşmalarını Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Cihat Lokmanoğlu, Akdeniz Koruma Derneği Kaynak Yönetim Direktörü Caner Bayrak ve Slow Fish Mersin Sözcüsü Ezgi B. Uçar gerçekleştirecek.

Programda Akdeniz’in Tropikalleşmesi, Aslan Balığı Avcılığında Kullanılabilecek Av Araçları ve Balıkçılıkta Veri Toplamanın Önemi, Akdeniz Koruma Derneği İktisadi İşletmesi ve İstilacı Türlerin Satın Alımı ile ilgili sunumlar yapılacak. Ardından Yeni Balıklar Seminer Videoları Gösterimi olacak. Video gösteriminin ardından Akbüklü Balıkçıların Aslan Balığı Avcılığı Deneyimleri, Çalışlı Balıkçıların Aslan Balığı-Asker Balığı Avcılık Deneyimleri katılımcılara aktarılacak ve İstilacı Türlerin veya Zararlı Deniz Canlılarının Oluşturduğu Sağlık Sorunları hakkında sunum gerçekleştirilecek.

Son olarak saat 18.00’de Çamlıbel Balıkçılar Barınağı’nda Aslan Balığı Temizleme/Paketleme Uygulamalı Gösterimi ve Aslan Balığı Tadım Etkinliği gerçekleştirilecek.