MSK’DA HEDEF ÇİFTE KUPA | Güney Gazetesi Mersin

MSK’DA HEDEF ÇİFTE KUPA

MSK (Mersin Büyükşehir Belediyesi) Erkek Basketbol Takımı kurduğu iddialı kadroyla önce Federasyon kupasını, ardından da şampiyonluk kupasını müzesine götürmeyi hedefliyor.

MSK’DA HEDEF ÇİFTE KUPA


Geçtiğimiz yıl Basketbol birinci liginde mücadele eden ve son maçlarda ligde kalmayı garantileyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol takımı bu sezona şampiyonluk parolasıyla hazırlanıyor. Bu sezon yaptığı transferlerle ligde adından çok söz ettirmeye hazırlanan Carettalar, yeni sezon hazırlıklarını Mersin’de sürdürüyor. 
MSK Yönetim kurulu üyesi ve Genel Koordinatör Berkay Üstündağ kulübün bu sezonki planlama ve hedefleriyle ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Bu sezon daha doğru ve daha emin adımlarla ilerleyebilmek adına genç ve dinamizmi yüksek bir kadro kurarak, hem Mersinli sporseverlere seyir zevki olan maçlar izletmek, hem de play-off’lara çıkıp Mersin’e hak ettiği kupayı getirmek için büyük mücadele vereceklerini söyleyen Genel Koordinatör Üstündağ  “Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak 2019 yılında kurulmuş bir kulübüz. Geçen sezon yaşamış olduğumuz 1.Lig Erkek Basketbol sezonunda öncelikle gidebildiğimiz yere kadar gitmek ve play-off’lara kalmak ilk yılımız için tek hedefimizdi. Ancak şansız sakatlıklar ve olumsuz gelişmeler sonunda ligde kalmayı başarabildik. Yönetim Kurulu olarak en büyük hedefimiz kulübümüzde kurumsal yapıyı sağlamak, kalıcı yatırımlar yapmak ve altyapıları güçlendirerek kentimizin gençleri için hedef oluşturmak olacak" dedi.
 
“EN BÜYÜK DESTEĞİMİZ BAŞKANIMIZ VAHAP SEÇER”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kendileri için büyük bir şans olduğunu dile getiren Genel Koordinatör Berkay Üstündağ, “Başkanımızın Mersin’i bir spor kenti yapmak için çıktığı bu yolda bizlere de vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Başkanımızın spora olan sevgisini ve tutkusunu çok iyi biliyor onun için kulübümüzün her branşta başarılı olması için yönetim kurulu olarak var gücümüz le çalışıyoruz. Bu sezonu çok iyi bir şekilde geçirip önce Federasyon Kupasını ardından da ligde play-off’lara kalıp şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyoruz. Basketbol kültürünün uzun yıllardır yerleştiği Mersin gibi önemli bir kentin  hak ettiği ligin süper lig olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 
 
BAŞANTRENÖR SEMİH SOĞUKSU TAKIMDAN MEMNUN
MSK bu sezon 2003 yılından bu yana sırasıyla Banvit, Sakarya Belediye, Tofaş ve son olarak Akran Gemlik takımlarında alt ve üst yapıda antrenörlük görevlerini başarıyla yürütmüş olan Semih Soğuksu’yu takımın başına getirdi. 8 Ağustos’tan bu yana takımla birlikte olan Başantrenör Semih Soğuksu, “Bir aydan daha uzun bir süredir sporcularımla  birlikteyiz. Hedeflediğimiz ve istediğimiz seviyeye gelmek üzereler. 7 Eylül tarihinde Antalya’da hazırlık turnuvasına katıldık. Bizim açımızdan çok iyi bir turnuva oldu. Eksiklerimizi gördük, takımımızın temposunu görmüş olduk. 14 Eylül tarihinde bir Ankara turnuvası ile hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Burada da eksiklerimizi görerek 23 Eylül de düzenlenecek olan Federasyon Kupasına hazırlığımızı yapacağız. Umarım bu kupayı Mersin’e getirir ve moralli bir şekilde lige başlarız" şeklinde konuştu.
 
TRANSFERDE BOMBA İSİMLER
Geçen sezon ligden istediğini bulamayan Carettalar bu sezon flaş transferlere imza attı. Carettalar takındaki şutör-guard mevkiindeki açığını geçtiğimiz sezonun TBL’deki  sayı kralı olan Tobin Carberry ile gidererek tüm dikkatleri üzerine çekti.  Bornova Belediyesi’nden transfer edilen Carberry’in yanısıra pivot mevkiine İtalya’nın Treviso takımından Aaron Johns’u kadrosuna dahil ederek önemli bir transfere daha imza attı. Ayrıca kulüp ligin tecrübeli isimlerinden Petkimspor’dan Eray Akyüz ile 77 Yalovaspor’dan  Oğulcan Baykan’ı da kadrosuna katarak rakiplerine gözdağı verdi. 
 
ÖNCE TURNUVA, SONRA KUPA
8 Ağustos’tan bu yana sezon hazırlıklarına Mersin’de devam eden MSK, ilk olarak Antalya’da gerçekleştirilen 3’lü turnuvaya katıldı. Bu turnuvada rakibi Antalya Belediyesi ile iki kez karşılaşan Carettalar her iki maçtan da galip ayrılmasını bildi. 14 Eylül’de Ankara’da başlayan dörtlü turnuvaya katılan MSK, Federasyon Kupası öncesi parkeye çıkacak. Carettalar bu önemli turnuvada Ted Ankara Koleji, Ormanspor ve Ankaragücü takımları ile karşılaşacak. Bu maçların ardından Mersin’e dönecek olan MSK kısa bir çalışma programının ardından 23 Eylül’de Ankara’da yapılacak olan Federasyon Kupası grup karşılaşmalarına katılacak. Kupada C gurubunda yer alacak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Final Spor, Ankaragücü Mamak Belediyesi ve Akran Gemlik takımları ile mücadele edecek. 7 Ekim’de başlayacak olan Türkiye Basketbol Ligi’nde ise Carettalar ilk maçını deplasmanda Kocaeli Belediyesi ile oynayacak. (Haber Merkezi)