“Aylardır sağlık çalışanlarını oyalıyorlar” | Güney Gazetesi Mersin

“Aylardır sağlık çalışanlarını oyalıyorlar”

Genel Sağlık İş Mersin Şubesi üyeleri, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Sen tarafından 31 Aralık 2019 yılında Ziraat Bankası ile imzalanan maaş ve banka promosyon sözleşmesinde yaşadıkları sorunlarla ilgili açıklama yaptı. Genel Sağlık İş Mersin Şubesi Başkanı Gürbüz Şen, “Sorunun kaynağı olanlar çözümün parçası olmaya çalışıyorlar, ancak aylardır sağlık çalışanlarını oyalıyorlar” dedi.

“Aylardır sağlık çalışanlarını oyalıyorlar”


MAYSA DERYAYEVA

 

Basın açıklamasında konuşan Genel Sağlık İş Mersin Şubesi Başkanı Gürbüz Şen, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Sen ile Ziraat Bankası arasındaki anlaşmadan 14 bin sağlık çalışanını ilgilendirdiğini söyledi.

Sözleşmenin banka tarafından üç yıl olması teklif edilmesine rağmen beş yıl olarak anlaşıldığını söyleyen Şen, “Sözleşme protokolünün 20. Maddesinde; Kurum iş bu protokolün 15. maddesinde belirtilen promosyon dışında Banka'dan başkaca hiçbir ad altında nakdi veya ayni herhangi bir talepte bulunmayacağını kabul, beyan ve tahhüd eder denmektedir. Bu sözleşmeye imza koyan eski Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı, kamu çalışanları adına sözleşmeye yetkili sendika olarak katılan Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Özer'e sormak istiyoruz. Sözleşmeyi beş yıl yaparken ne düşünüyordunuz? Sözleşmenin 20. maddesini yazarken ticari anlamda hiç mi hukuki görüş almadınız? Ticaretle uğraşan herkesin bildiği gibi bankaların yıl sonu itibariyle hesap kapatacaklarını da düşünerek promosyon bedelinin en düşük olacağı 31 Aralık 2019 da bu sözleşmeyi imzalamak yerine 1 Ocak tarihinde imzalasaydınız sözleşme bedelinin çok daha yüksek bir bedel olacağını neden görmezden geldiniz? Üstelik sözleşme 01. 01. 2025 de yürürlüğe girecek şekilde imzalanmış” diye konuştu.

Genel Sağlık- İş olarak önerilerinden bahseden Şen, “Bugüne kadar sahayı tazminatsız tek taraflı fesih konusunda oyaladınız. Böyle bir niyetiniz varsa daha fazla gecikmeden bir an önce fesih işlemini gerçekleştiriniz? Buna cesaretiniz yoksa protokolün 17. maddesi uyarınca tek taraflı tazminatlı ve banka ile görüşme sonrası yapılacak ek protokolle sözleşme feshini gerçekleştiriniz? Yeni yapılacak ihalede ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bulunmasını sağlayınız ki bir daha böyle garabet bir sözleşme imzalanmasın” ifadelerini kullandı.