“Pozisyon üretiyoruz, gol atamıyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Pozisyon üretiyoruz, gol atamıyoruz”

Tarsus İdman Yurdu teknik direktörü Serdar Bozkurt, Şanlıurfaspor maçı ile ilgili “Maçın başında hiç beklemediğimiz bir anda yaptığımız hatadan dolayı rakip penaltı kazandı ve 10.dakikada geriye düştük. Golden sonra oyunun kontrolü hemen hemen bizdeydi. Özellikle ikinci yarıda verdiğimiz tepki, oyuncularımızın gösterdiği mücadele çok üst düzeydi. Maçta yaşanan olayları da tasvip etmiyoruz” dedi.

“Pozisyon üretiyoruz, gol atamıyoruz”


İBRAHİM AYDEMİR

 

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu, 7.hafta maçında Somaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Serdar Bozkurt yönetiminde gerçekleştirilen antrenman yenileme ve ısınma hareketleri ile başladı.

Yaklaşık 1 saat süren antrenmanın ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Serdar Bozkurt, “Şampiyon olmak için ciddi paralar harcamış ve hedef oluşturmuş iki takım karşılaştı diyebiliriz. Maçın başında hiç beklemediğimiz bir anda yaptığımız hatadan dolayı rakip penaltı kazandı ve 10.dakikada geriye düştük. Golden sonra oyunun kontrolü hemen hemen bizdeydi. Özellikle ikinci yarıda verdiğimiz tepki, oyuncularımızın gösterdiği mücadele çok üst düzeydi. Aradığımız golü bulduk ve golden sonra da yine tempomuz yüksekti. İkinci golü bulmak için yüklendik ama olmadı. Sonuçta şampiyonluğa oynayan bir takıma karşı oynuyorsunuz. Her ne kadar kendi sahanızda oynasanız da ve kazanmak zorunda olsanız da netice olarak maçın 1-1 bitmesi bizim açımızdan önemli. Bu tür maçlar derbi maçlardır. Derbi maçlarda yenemiyorsanız da yenilmemeniz gerekiyor çünkü rakibe puan vermemeniz gerekiyor. Bu nedenle oyuncu grubumuzu kutluyorum. İyi mücadele verdiler. Bunun karşılığında da 1 puanı aldık” dedi.

 

 

“YAŞANAN OLAYLAR, FUTBOL SAHALARINDA GÖRMEK İSTEMEDİĞİMİZ GÖRÜNTÜLER”

 

Maçta yaşanan taraftar olaylarını hiçbir zaman tasvip etmediklerini belirten Bozkurt, “Olayı kimin başlattığını irdelemeye gerek yok. Yaşanan olaylar, futbol sahalarında görmek istemediğimiz görüntüler. Umarım bir daha yaşanmaz. Kendi adıma üzüldüm” diye konuştu.

 

“GOL YOLLARINDA SIKINTILARIMIZ VAR”

 

Ligdeki 6 maçta da rakiplerinden iyi oynamasına rağmen kötü sonuçlar aldıklarını hatırlatmamız üzerine Bozkurt, “Evet gerçekten 6 maçta da rakiplerimizden iyi oynadık. Bunu sadece biz değil, futbol kamuoyu da söylüyor. Gol sıkıntısı yaşıyoruz evet yalan değil ama pozisyon da üretiyoruz. Daha çok çalışarak daha iyi konsantre olmamız gerekiyor. Tam tersi bireysel hatalardan da goller yiyoruz. Bu düzen her zaman böyle gitmeyecektir. Oyuncularımla sürekli konuşuyorum. Oyunumuzu oynamaya yine devam edeceğiz ama bu iki sorunu da bir an önce çözmemiz gerekiyor. Puan durumuna bakınca pek bir fark yok. Bu hiç sorun değil çünkü ligin henüz daha çok başındayız” ifadelerini kullandı.