Akkuyu’da işçilerden yönetim istifa çağrısı | Güney Gazetesi Mersin

Akkuyu’da işçilerden yönetim istifa çağrısı

Akkuyu Nükleer Sanrtrali’ndeki yüklenici firma IC İçtaş bünyesinde çalışan işçiler Eylül ayı maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakarak yönetimi istifaya çağırdı.

Akkuyu’da işçilerden yönetim istifa çağrısı


HASAN KÜÇÜK

 

Akkuyu Nükleer Santralinde  Rus tarafı Türkiye’den IC İçtaş şirketiyle mühendislik, satın alma ve inşaat anlaşmasını 26 Temmuz’da iptal etmişti. Taraflar mahkemelik olurken İC İçtaş şirketi mahkeme kararı ile santral alanındaki malzemelerin büyük çoğunluğunu mühürletmiş bu nedenle inşaat çalışmaları büyük oranda durmuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmesinin ve yapılan anlaşmanın ardından ise davalar geri çekilirken mühürler kaldırılmış ve çalışmalar yeniden başlamıştı. İşçiler uzun bir sürenin ardından yeniden iş başı yaparken bu defa maaş krizi yaşandı. Henüz Eylül ayındaki maaşlarını alamayan Nükleer Güç Santrali’nde çalışan İçtaş şirketi bünyesindeki işçiler iş bırakma eylemi yaptı. İnşaat sahası içinde yürüyüş yapan işçiler "İşçiyiz, haklıyız, hakkımızı isteriz! Yönetim istifa!" sloganları attı.

İnşaat Emekçileri Sendikası (İnşaat-Sen) Akkuyu Nükleer Santral'inde işçilerin maaşlarını alamadıkları için iş bıraktıklarını duyurdu. İnşaat-Sen’in Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi. “Kölece çalışma koşullarında çalışan Akkuyu Nükleer Santral inşaatında NGS işçileri, ücretlerini ödemeyen İçtaş yönetimine karşı, ‘İşçiyiz, haklıyız, hakkımızı isteriz! Yönetim istifa!’ sloganlarıyla gasp edilen haklarını arıyor.”