Tatlı patates sofralara girecek | Güney Gazetesi Mersin

Tatlı patates sofralara girecek

Bozyazı’da düzenlenen Tarla günü etkinliğinde tatlı patatesin sofralara girmesi ve üretiminin kentimizde yapılması amaçlanıyor.

Tatlı patates sofralara girecek


Bozyazı’da  'Tatlı Patates ile Üretimde Tat'  projesi kapsamında 'Tarla Günü' etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte Türk mutfağına girmeye aday tatlı patates anlatıldı, hasadı yapıldı ve tatlı patatesten yapılan lezzetler tadıldı.

Programa Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Remzi Bardak, Daire Amirleri, Siyasi Parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Remzi Bardak'ın konuşmasıyla başladı.  

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş ve İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı'nın konuşmasının ardından Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu konuşma yaptı.  Etkinlikte kadın çiftçiler şiir okudu, "Tatlı Patates Hasadı" ve tatlı patatesten yapılan ikramlar ziyaretçilere sunuldu. (Haber Merkezi)