Çamlıbel’de sokak festivali coşkusu | Güney Gazetesi Mersin

Çamlıbel’de sokak festivali coşkusu

Çamlıbel’i eski günlerine kavuşturmak için düzenlenen ve 3 gün sürecek Çamlıbel Sokak Festivali kortej yürüyüşüyle başladı.

Çamlıbel’de sokak festivali coşkusu


HASAN KÜÇÜK

 

Akdeniz İlçesi’nde bulunan Çamlıbel’i eski günlerine kavuşturmak için gerçekleştirilen Çamlıbel Sokak Festivali coşkuyla başladı. 3 gün sürecek festivalde renkli görüntüler yaşanıyor. Sokak sanatçılarının gösterilerini sunduğu ağırlık olarak kadın girişimcilerin stant açtığı festivalde, el emeği ürünler ve sergiler dikkat çekiyor.

 

 

Çamlıbel Derneği organizasyonundaki Çamlıbel Sokak Festivali Uluslararası Mersin Liman İşletmesi (MIP) Akdeniz Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Esnaf Odaları Birliği’nin destekleri ile gerçekleştiriliyor. Çamlıbel Derneği Başkanı Hüseyin Karlıklı, gazetemize yaptığı açıklamada Cuma günü başlayan festivallerinin 3 gün süreceğini söyledi. Festival düzenlemedeki amaçlarının caddelerini eski günlerine geri getirmek olduğunu anlatan Karlıklı, “Çamlıbel’deki esnafın tekrar eski  hareketliliğini sağlamak ve Çamlıbel’i eski güzel günlere kavuşmasını sağlamak istiyoruz” dedi.

Karlıklı, 40 tane standı ağırlıklı olarak kadın girişimcilere ve kooperatiflere ücretsiz olarak dağıttıklarını kaydetti.

 

 

Şenlik kapsamında kortej yürüyüşü, şenlik ve bando ekipleri ile sokak sanatçıları gösteriler yapacağını kaydeden Karlıklı, Cumartesi akşamı ise sanatçı Buray’ın Cumhuriyet Meydanı’nda konser vereceğini söyledi.