Tarsus, Batman’a karşı | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus, Batman’a karşı

Tarsus İdman Yurdu, TFF 2. Lig Beyaz Grup’un 11.haftasında yarın Batman Petrolspor’a konuk olacak.

Tarsus, Batman’a karşı


İBRAHİM AYDEMİR

 

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu, 11. hafta maçında Batman Petrolspor’a konuk olacak. Batman Yeni Şehir Stadı’nın ev sahipliği yapacağı maç yarın saat 19.00’da başlayacak.

Son maçta sahasında Hes İlaç Afyonspor’u 2-1 mağlup ederek rahat bir nefes alan Sarı Lacivertliler, yarın oynayacağı maçı kazanarak galibiyet serisi yakalamak istiyor. Bu sezon oynadığı 10 maçta topladığı 15 puanla 10’uncu sırada yer alan Tarsus İdman Yurdu, son 3 maçını kazanamayan Batman ekibine konuk olacak. Ligde 9 maçta 13 puan toplayan ve13’üncü basamakta yer alan Batman ekibi ise Tarsus’u yenerek kötü gidişe son vermek istiyor.

Zorlu maçı Çorum bölgesinden B klasman hakem Ahmet Ecevit yönetecek. Ecevit’in yardımcılıklarını; Mehmet Kuru ve Levent Yeşilyurt yönetecek. Maçın dördüncü hakemi ise, geçtiğimiz hafta Elazığspor ile Yeni Mersin İdman Yurdu maçını yöneten Burak Demirkıran atandı.

 

TARİHTE 7. RANDEVU

 

İki takım daha önce 6 kez birbirilerine rakip oldu. Bu maçların 3’ünü temsilcimiz kazanırken; 2’sini ise Batman Petrolspor kazandı. İlk olarak 2002-2003 sezonunda TFF 2. Lig’de aynı grupta yer alan iki takımın ilk maçını Tarsus İdman Yurdu kendi sahasında 7-1 kazanırken; deplasmanda oynanan maçı da yine TİY 3-2’lik galibiyetle tamamlamıştı.

2003-2004 sezonunda da aynı ligde boy gösteren iki takımın mücadelesinde, Tarsus’taki maçı TİY 2-1 kazanırken; Batman’daki maçı ise Batman Petrol 1-0’lık skorla galip tamamlamıştı.

İki ekip son olarak 2004-2005 sezonunda yine aynı ligde mücadele etti. İlk maçta Batman ekibi kendi sahasında 2-0 kazanırken; deplasmanda oynanan maç ise 1-1 eşitlikle sona ermişti.