“At artık şu imzayı!” | Güney Gazetesi Mersin

“At artık şu imzayı!”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, belediye meclisinden geçen, cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınan Mersin metrosu projesinin dış kredi izinleriyle ilgili evrakın aylardır bürokrasi koridorlarında bekletilmesine isyan etti. Hazine ve Maliye Bakana Nureddin Nebati’nin, imzayı geciktirdiği her gün Mersin’e ihanet ettiğini savunan Antmen, Bakan Nebati’ye, “Aylardık tek bir imzayı bekleyen Mersin bunu hak etmiyor. At artık şu imzayı” diye seslendi.

“At artık şu imzayı!”


ABİDİN YAĞMUR

 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Mersin Büyükşehir Belediyesinin temelini atıp çalışmalarına başladığı Mersin metrosu projesinin dış kredi izinlerinin geciktirilmesini gündeme getirdi ve Hazine Bakanı Nureddin Nebati’ye “Mersin’e ihanet etmeyin” çağrısında bulundu.

 

“MERSİN’E YAPILAN İHANETTİR”

 

Mersin’in 100 yıllık hayali olan metronun, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in girişimleriyle projelendirildiğini ve ilk kez metro inşaatının başladığını kaydeden Antmen,  “Metro’nun temeli atıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynakları ile inşaat olabildiğince devam ediyor. Bu Mersin Metro Projesi Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na alındı. Ne kaldı? Bir tek imza. Mersin metro projesi gözleri ışıltı ile parıldayan, çok konuşan ama hiçbir iş yapmayan Hazine ve Maliye Bakanı’nın bir imzasını bekliyor.  Bir tek imza atacak sayın bakan. Bu aylardır bekletilen imza Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınan metro için atılmayan bu imza Mersin’e her gün yapılan ihanettir. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve biz CHP’liler bu imzanın atılmasını talep ediyoruz.   Aylardık tek bir imzayı bekleyen Mersin bunu hak etmiyor. Sayın Nebati’ye buradan bir kez daha sesleniyoruz. At artık şu imzayı. Cumhurbaşkanlığı yatırım programında var, Mersin Büyükşehir Belediye meclisinden kararı çıktı. Temeli atılan bir proje. Dış kaynaklı yapılacak. İmza atacaksınız. Keyfinizin gelmesini Mersin bekliyor” ifadelerini kullandı.

 

“MUT’TA ÖĞRENCİ YURDU YAPILMASI ENGELLENİYOR”

 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen açıklamasında, eski Mut Devlet Hastanesinin, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yurt yapılmak istendiğini belirtti ve ilgili bakanlıkların, yıllardır boş duran binayı belediyeye vermeyerek yüzlerce öğrenciyi mağdur ettiğini de ileri sürdü.

Antmen, “Öğrenciler Mut’a geldiklerinde kalacak yer bulamıyor, kiralar fazla, sorunlar yaşıyorlar. Mersin Büyükşehir Belediyesi ben sizden hiç bişey talep etmeden öğrenci yurdu yapayım diyor ancak bunlar engelleniyor yani pes artık” ifadelerini kullandı.

 

“ERDEMLİ, BOZYAZI, ANAMUR AKP TARAFINDAN CEZALANDIRILIYOR”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesinin acilen 282 itfaiyeci kadrosuna ihtiyaç duymasına rağmen, bakanlığın bu kadroları açmadığını da ifade eden Antmen, konuşmasında şunları kaydetti:

“Mersin’in sahil ilçelerinden Anamur ve Bozyazı yatırımlar bekliyor. Anamur için 3 kez, Bozyazı için 2 kez projesi hazırlanan ve ihale aşamasında olan yerlerle, yatırımlarla yazılan yazılara halen AKP iktidarı cevap vermeye bile tenezzül etmiyor. Erdemli, Anamur, Bozyazı AKP tarafından cezalandırılıyor.  Mersin’in Erdemli’nin çok acil otogara ihtiyacı var. Geçen yıl Kasım ayında Mersin Büyükşehir Belediyesi otogar yapmak için arazi tahsis talebinde bulundu. Çevre Bakanlığı’ndan onay bekliyoruz. Bu otogara kim, hangi akıl neden karşı olur? Anlamak mümkün değil artık. Mersin Büyükşehir Belediyemiz "öğrencilere yurt yapalım, kimse açıkta kalmasın" diyor AKP karşı çıkıyor. "İtfaiye personeli alalım. Ormanlarımız, evlerimiz yanmasın" diyor AKP karşı çıkıyor. AKP, en başta kendi seçmeni olan hemşerilerimiz olmak üzere bütün Mersin'e ihanet ediyor.”