“Kabul etmiyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Kabul etmiyoruz”

Mersin Tabip Odası üyeleri Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasını protesto etti. Eyleme Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de destek verdi.

“Kabul etmiyoruz”


ABİDİN YAĞMUR

 

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın, kimyasal silah kullanımı iddialarının araştırılması gerektiğini söylemesinin ardından uğradığı linç kampanyası ve Fincancı’nın tutuklanması Mersin’de protesto edildi.

Mersin Tabip Odası ile Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, oda binası önünde bir açıklama yaptı.

Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Reyhangül Baloğlu, “Günlerdir Türkiye demokrasisi ve hukuku açısından utanç duyulacak bir sürece tanıklık ediyoruz. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, iktidar eliyle çarpıtma, kara propaganda ve dezenformasyon süreci işletilerek hedef gösterildi ve haksız, hukuksuz bir biçimde tutuklandı. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınmasının ardından bizzat Adalet Bakanı’nın sözleriyle iktidarın asıl niyetini dillendirilmiştir. Bu niyet, sağlık alanında izlenen halk sağlığı karşıtı ve piyasacı politikalara karşı aktif bir muhalefet yürüten TTB’nin denetim altına alınması ve susturulmasıdır. İktidarın niyeti, Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın üzerinden TTB ve tabip odalarına baskı uygulamak, seçilmiş meşru yönetimimizi görevinden almaya çalışmak, keyfi bir yöntemle hem bizi hem de tüm toplumu sindirmektir” dedi.

 

“GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”

 

Pandemi boyunca gerçekleri ortaya koyan, hekimlerin emeğine sahip çıkan, sağlık sisteminde yaşananları gün yüzüne çıkaran ve toplumun sağlık hakkı için mücadele yürüten TTB’nin sık sık hedef gösterildiğini ifade eden Baloğlu, “Bugün toplumun sağlık hakkını her zamankinden daha çok savunmaya devam edeceğiz. Görevimizin başındayız. Aydınlık günlerin, sağlıklı bir toplumun tesisi yolunda, sağlık sisteminde yaşanan krize de demokrasiye vurulan darbelere de sessiz kalmayacak, mücadelemizi sürdüreceğiz. Dün giderlerse gitsinler dediklerinde de haykırdık yine haykırıyoruz: “Susmuyoruz, korkmuyoruz, hiçbir yere gitmiyoruz” ifadelerini kullandı

 

“ŞEBNEM HOCA’YI TANIYORUZ”

 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Mustafa Özbay da, “Mevcut iktidar son yıllarda Türkiye’de iş, emek, özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren tüm kesimlere karşı baskılarını her geçen gün artırarak devam ettiriyor. Bunların başında da emek, meslek ve demokratik kitle örgütleri gelmektedir. En son toplumsal muhalefetin en ön saflarında yer alan Türk Tabipler Birliğine karşı demokratik ülkelerde hiç kimsenin kabul etmeyeceği bir uygulamayla Türk Tabipler Birliği Başkanı Sayın Şebnem Korur Fincancı hocamızı tutukladılar.  Yıllardır insan hak ve özgürlükleri mücadelesi ile tanıdığımız bildiğimiz Sayın Şebnem Korur Fincancı’nın sadece ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gereken yaptığı bir açıklamayı bahane ederek Şebnem Hoca üzerinden Türk Tabipler Birliğinin kurumsal yapısına yönelik çok çeşitli yerlerden saldırılar yapılmaktadır. Yapılan bu saldırıların hiçbirini kabul etmiyoruz. Şebnem Hoca yalnız değildir” ifadelerini kullandı.