Carettaların TED Ankara kabusu sürüyor | Güney Gazetesi Mersin

Carettaların TED Ankara kabusu sürüyor

Carettaların TED Ankara kabusu sürüyor


İBRAHİM AYDEMİR

 

Misli.com Türkiye Erkekler Basketbol Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK) Basketbol Takımı, kendi evinde Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler’e 83-87 yenilerek bu sezonki ilk mağlubiyetini aldı.

Sezon öncesi Türkiye Erkekler Federasyon Kupası’nda yarı finalde bir kez daha karşılaşan iki ekibin mücadelesinde gülen taraf Ankara ekibi olmuş ve adını finale yazdırmıştı. Finalde ise Samsunspor’u yenen Ankara temsilcisi kupanın sahibi olmuştu. Bu sezon ikinci kez karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde gülen taraf yine Ankara Kolejliler oldu.

 

CARETTALAR MAÇA KÖTÜ BAŞLADI

 

Kendi seyircisi önünde çıktığı ilk maça kötü başlayan Carettalar, ilk çeyreği 11-17 geride tamamladı. İkinci çeyrekte iyi açılan ve rakip potaya 30 sayı bırakan temsilcimiz soyunma odasına 41-41 eşitlikle girdi.

Maçın üçüncü çeyreğinde ise konuk ekibin baskısı vardı. Temsilcimize karşı iyi savunma yapan ve hücumda şut tercihlerini doğru kullanan TED Ankara Kolejliler, son çeyrek öncesi farkı çift hanelere taşıyarak 57-70 öne geçti.

MSK, son çeyrekte farkı eritmek istese de rakibine diş geçiremedi ve maçtan 83-87 mağlup ayrıldı. Bu skorla birlikte bu sezon ilk mağlubiyetini alan MSK, liderliği de rakibine kaptırdı.