Atatürk sevgisini istismar ediyorlar | Güney Gazetesi Mersin

Atatürk sevgisini istismar ediyorlar

Dolandırıcıların Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) adını kullanarak vatandaşlardan para istemesi üzerine ADD Mersin Şubesi konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Atatürk sevgisini istismar ediyorlar


ELVAN KONUK

 

ADD Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Erkan,  son günlerde dolandırıcıların Atatürk sevgisi kullanarak vatandaşlardan para istediğini söyledi.  Erkan “Son günlerde, halkımızda Atatürk sevgisi ve özlemi giderek artmaktadır. Ancak Mersin’de, bu durumu istismar ederek, ADD Genel Merkezi veya şubemiz adına yurttaşlarımızı ve üyelerimizi farklı numaralardan aradıkları bilgisi şubemize ulaşmıştır. Bu kişiler vatandaşlardan bayrak, takvim, poster ve aidat gibi şeyler karşılığı bağış talep etmektedir.   Yasadışı telefonlarla rastgele yurttaşlarımızı arayarak bağış ve para isteme uygulaması ve çalışması kesinlikle yoktur” dedi.

 

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU”

 

Konuyla ilgili açıklama yapma gereği hissettiklerini dile getiren Erkan, bu konu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Erkan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Şube olarak son bir kaç aydır aradığından haberdar olduğumuz kişiler ve telefonlar için savcılığa ve emniyet müdürlüğüne gerekli suç duyuruları yapılmıştır. Ancak hala değişik numaralardan aramaların devam ettiği öğrenilmiştir. Bu kapsamda, 11 Kasım günü savcılığa tekrar suç duyurusunda bulunulmuştur. Farklı numaralardan ADD adına arayanlara karşı dikkatli olunması, para ödenmemesi ve ilgili makamlara arayan numaraların anında bildirilmesi hususunu kamuoyuna saygıyla duyururuz.”