Emre Vatansever: Güreş maçı gibiydi | Güney Gazetesi Mersin

Emre Vatansever: Güreş maçı gibiydi

Emre Vatansever: Güreş maçı gibiydi


HASAN KÜÇÜK

 

Euroleague  Women 2022-2023 B Grubu, 4. Hafta maçında evinde Macaristan ekibi DVTK HUN -Therm’i77-58’li yenerek 17 sayı fark atan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi takımında keyifler yerinde. Bu galibiyetle Avrupa’da ki 4 maçta 2. galibiyetini elde eden ÇBK 6 puanla 5. sırada yer alıyor.

 

“AYNI SERTLİKLE CEVAP VERDİK”

 

Maçla ilgili Güney Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulunan Baş Antrenör Emre Vatansever, HUN -Therm’in sert bir takım olduğunu ve maçın güreş şeklinde geçtiğini söyledi. Maça ağırlıklarını koyduklarını içeriden de oynamaya çalıştıklarını anlatan Vatansever, “Çünkü güçlü olduğumuz yer orasıydı. Çok faul yaptılar. 18 faul atmışız bir o kadar da atabilirdik. Sağolsunlar oyuncularımız bu sertliğe cevap verdiler Dolayısıyla fark 30’lara kadar çıktı. Ama işte bütün maç boyunca insanlar sırtlarında 2 ton yük taşıyınca o farkı korumak kolay olmuyor” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

“OYUNCULARIMIZ İNANILMAZ BİR EFOR GÖSTERDİ”

 

Genel olarak maçın geneline baktıklarında oyuncularının ciddi bir efor ortaya koyduğunu anlatan Vatansever şunları söyledi: “Güreş mahiyetinde bir maç oldu. Farklı kazandığımız için seviniyoruz. Her geçen gün biraz daha iyi oynamak için çalışıyoruz. Oyuncularımız savunmada inanılmaz bir efor gösterdiler ve rakibi 58 sayıda tuttular. Bizde 77 sayı attık. Güzel bir fark oldu. Güzel bir farkla kazandığımız için mutluyuz.”