Türk şirketinden 20 milyon avroluk yatırım | Güney Gazetesi Mersin

Türk şirketinden 20 milyon avroluk yatırım

Ürettiği sandviç panel ve EPS ürünleriyle 5 kıtadaki 102 ülkeye ihracat yapan, Türkiye’nin panel üretiminde önde gelen firması Teknopanel, 20 milyon avro değerindeki ilk yurt dışı yatırımını Kuzey Makedonya’ya yaptı. Başkent Üsküp’te gerçekleşen tesisin imza törenine, Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski katıldı.

Türk şirketinden 20 milyon avroluk yatırım


Türkiye’de faaliyet gösteren 4 tesisiyle inşaat malzemeleri sektörünün öncü markalarından biri olan Teknopanel, 20 milyon avro değerindeki 5. tesisinin imza törenini Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te gerçekleştirdi.

 

İmza törenine katılan Başbakan Kovaçevski, hükümet olarak Kuzey Makedonya’ya yabancı yatırım yapılması yönünde öncelik ve imkanlar sağladıklarını söyledi.

 

Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, Üsküp’teki yatırımın, şirketin ilk yurt dışı fabrikası olduğunu ve 20 milyon avro yatırımı ile faaliyete başlamaya hazır hale geldiğini söyleyerek, "16 bin metrekaresi kapalı, toplam 55 bin metrekare kurulu alana sahip tesisimizin üretim kapasitesi yıllık sandviç panelde 3 milyon metrekare, EPS ürünlerinde ise 350 bin metreküptür. Tüm Avrupa ve Balkan ülkelerine gerçekleştireceğimiz satış ve pazarlama faaliyetleriyle yıllık ciro hedefimiz 35 milyon eurodur. Bu cironun yüzde 80’ini ihracattan elde etmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)