“Önümüzdeki engelleri kaldıracağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Önümüzdeki engelleri kaldıracağız”

2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi hizmet binası açıldı

“Önümüzdeki engelleri kaldıracağız”


MAYSA DERYAYEVA

2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi hizmet binasının açılışı gerçekleşti. Açılışa 2021 Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Salman Hürkardeş, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Açılışta konuşan 2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Hüseyin Kurt, “Biz emekliler onurumuzu ve haklarımızı çiğnetmeyiz, alnımızın teri beynimizin ışığıyla yaptığımız üretimin hakça bölüşülmesinin önündeki engelleri tek tek kaldıracağız” dedi.

Emekliler olarak hak mücadelesi verdiklerini söyleyen 2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Hüseyin Kurt, mücadelerine devam edeceklerini belirtti.

Kurt, emekliler olarak ülkenin gelişmesinde emek harcadıklarını ifade ederek, “Biz emekliler ilk gençliğimizden bu yana ülkemizde tarım ve sanayi üretimini gerçekleştirdik. Eğitim, sağlık, hizmet, kültür, bilişim, eğlence, inşaat, maden, hukuk işleri, iç ve dış güvenliği sağladık. Beden ve beyin güçlerimizi harcayarak çalışan bir sistemi kurduk, geliştirdik ve bunu yeni kuşaklara aktardık. Biz emekliler Türkiye işçi emekçi sınıfının emekli koluyuz ve eşitlik özgürlük mücadelesine devam ediyoruz, edeceğiz. Sınıfın, ulusun, büyük insanlığın yani oligarşik kapitalistlerin dışındaki yüzde doksan dokuzun onurlu üyeleri olmaktan gurur duyuyoruz. Biz emekliler onurumuzu ve haklarımızı çiğnetmeyiz, alnımızın teri beynimizin ışığıyla yaptığımız üretimin hakça bölüşülmesinin önündeki engelleri tek tek kaldıracağız” diye konuştu.

“İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ”

 

Emekliler olarak insanca yaşamak isteklerini vurgulayan Kurt, “Emek tarihimiz bize yol gösteriyor. Önce işçiler sendika kurma hakkını kazandılar, ardından grev hakkına kavuştular. Sonra memurlar aynı zorlu yolu aştılar. Sıra bizde, biz emeklilerde. Kurduğumuz sendikaları kapatıyorlar, yeniden açıyoruz. Biz emekliler toplu sözleşmeli sendika hakkını, herkese insanca yaşam ve sosyal güvenlik hakkını kazanmak için yılmıyor, yürümeye çoğalmaya devam ediyoruz. Emekli Sendikal mücadelemiz sadece kendimiz için değil; aynı zamanda çocuklarımız ve torunlarımız içindir. Eşlerimiz çocuklarımız ve torunlarımızla insanca yaşam koşullarına kavuşmuş bu toplum vatanın cumhuriyetin sömürüsüz emeğin güvencesidir” ifadelerini kullandı.

 

“EMEKLİLER EKMEK MÜCADELESİ VERİYOR”

 

2021 Tüm Emekli-Sendika Genel Başkanı Salman Hürkardeş, kapatılan sendikanın tekrar açıldığını söyledi.

İnsan hakları ve demokratik bir mücadele verdiklerini belirten Hürkardeş, “2021 Tüm Emekli-Sen Sendikası burada 1 yıllık bir sendikadır. Ama Tüm Emekli Sen Sendikası Türkiye 1995 yılında kurulmuştur ancak süreç içeresinde 2007-2008 yılları arasında muhtelif illerde daireler açılaraktan yargıtay tarafından kapatılmıştır. Ama bizlerde siz kapatırsanız biz açarız diyerekten tekrardan 2021 Tüm Emekli Sen Sendikamızı açarak mücadelemize devam edeceğiz. Bu ülkede emekliler sadece demokrasi mücadelesi vermiyor. Ekmek mücadelesi de veriyor. İnsan hakları ve özgürlük ile hayatın her alanında mücadele veriyoruz” dedi.

 

SENDİKAYA ÜYE OLARAK DESTEK ÇIKTI

 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sendika hizmet açılış törenine katılarak ve sendika üyesi olarak emeklilere destek verdi. Açılış töreninde konuşan Antmen, emeklilerin hak mücadelesi verdiğini belirterek, onların yanlarında olacaklarını söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, konuşmasına şu şeklide devam etti;

“Bugün burada çok güzel bir açılıştayız. 2021 Tüm Emekli Sendikamızın hizmet binasını açıyoruz. Bu binayı açıktan sonra boş bırakmayalım sık sık hep beraber gelelim, örgütlenelim. Burada önemli olan hak mücadelesi, demokrasi mücadelesi vermek. Türkiye bugüne geldiyse emeklilerin zamanında verdiği emekler ile geldi, emekçilerin sayesinde de Türkiye devam ediyor. Yolumuza devam edeceğiz. Amacımız demokrasi, insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları, hayvan hakları ve Türkiye’de hiçbir çocuğunun akşam yatağa aç girmemesi, fırsat eşitliği, 85 milyon insanın birlikte yaşama kültürünü içselleştirerek huzur içinde barışla yaşaması bu vesile ile bahardan kalma Mersin gününde hizmet binasının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ülkemizin kuruluşlunun yüzüncü yılında çok güzel şeyler olacak. Ben her birinize teşekkür ediyorum. EYT’lilere az kaldı sizde emekli olacaksınız ve sendikaya gelip üye olmanızı bekliyoruz”