“Tahir Elçi ölümsüzdür” | Güney Gazetesi Mersin

“Tahir Elçi ölümsüzdür”

1974 Çağdaş Hukukçular Derneği Mersin Şubesi ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Mersin Şubesi üyeleri avukatlar, geçmiş dönemlerde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi vefatının 7.yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı. “Tahir Elçi Ölümsüzdür” sloganının atıldığı basın açıklamasında konuşan ÖHD Mersin Şubesi Eşbaşkanı İbrahim Kaya, “Sonuna kadar bu kirli cinayet davasının takipçisi olacağız” dedi.

“Tahir Elçi ölümsüzdür”


ABİDİN YAĞMUR

 

Yedi yıl önce basın açıklaması yaptığı esnasında öldürülen Avukat Tahir Elçinin ölümünün 7. yıldönümünde anıldı. Mersin Adliyesi Bahçesinde bir araya gelen avukatlar, “Seni unutmayacağız” pankartı açtılar.

Basın açıklamasında konuşan ÖHD Mersin Şubesi Eşbaşkanı İbrahim Kaya, “Geçen yedi yılda Elçi ailesinin, avukatlarının, hukuk örgütlerinin ve tüm demokratik kamuoyunun tüm azim ve çabasına rağmen Tahir Elçi'nin katilleri hala cezalandırılmadı. 90'lı yılların karanlık ikliminde korkusuzca adaletsizlikle savaşan, birçok toplu katliam davasında adil bir yargılama için mücadele eden, faili meçhul bırakılan birçok cinayetin peşini bırakmayarak cinayetlerin aydınlatılmasını sağlayan Tahir Elçi’nin cinayeti de yıllarca uğraştığı davalar gibi faili meçhul bırakılmak isteniyor” ifadelerini kullandı.

Kaya, “Tahir Elçi cinayetinin ne amaçla, kimler tarafından işlendiği vicdanlarda bellidir. Yürütülen yargılamadan çıkacak muhtemel cezasızlık kararı ne inadımızı ne azmimizi ne de inancımızı bir tek adım dahi geriye düşürmeyecektir. Dört Ayaklı Minare yüzyıllardır bu coğrafyanın kadimliğinde tarihe ve hakikate tanıklığını sürdürmektedir. Bizler bu tanıklıkta, Tahir Elçi'nin mücadele azmi ve inadı ile yürüyeceğiz ve sonuna kadar bu kirli cinayet davasının takipçisi olacağız” diye konuştu.

 

Mersin Baro Başkanı Avukat Gazi Özdemir, Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için Mersin Barosu olarak dosyaya yardımcı olduklarını söyledi.

Özdemir, “Diyarbakır Baro Başkanı Avukat Tahir Elçi’nin öldürülme olayından yaklaşık yedi yıllık süre çekti. Bu yedi yıllık süre sonrasında kavuşturma süresi halihazırda devam etmektedir. Bizde Mersin Barosu olarak kavuşturma aşamasında Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması ve suçluların adalet önünde hesap vermesi için gereken ne gibi çalışmalar varsa elimizden geldiğince dosyaya yardımcı olmaya çalışıyoruz. Başta değerli ailesi olmak üzere, Diyarbakır Barosuna ve avukatlar camiasına başsağlığı diliyorum. Umarım ki bu son avukat meslektaşımıza yapılan son saldırı ve ölüm olayı olur. Biz barış, kardeşlik, huzur içerisinde bu ülkede yaşamak istiyoruz. Baro olarakta amacımız tüm halkların, tüm kardeşlerin, tüm vatandaşların bu ülkede kardeşçe yaşamasıdır” dedi.