100. Yıl İmecesi etkinliğine davet | Güney Gazetesi Mersin

100. Yıl İmecesi etkinliğine davet

Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi, 15 Aralık tarihinde Cumhuriyetin yüzüncü yılına özel etkinlik düzenleyecek. Yenişehir Belediyesi Akademi Salonunda yapılacak etkinliğe tüm Mersinlileri davet Eden ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, “Cumhuriyetimizin temel ilkeleri etrafında daha güçlü birliktelik ve beraberliğimize sahip çıkma zamanıdır” dedi.

100. Yıl İmecesi etkinliğine davet


MAYSA DERYAYEVA

 

ADD Mersin Şubesinde düzenlenen basın açıklamasında “Cumhuriyetimizin 100. Yılı İmecesi” etkinliği hakkında bilgi veren ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, vatandaşları etkinliğe davet etti.

Erkan, “Ülkemiz toprakları, bir ateş çemberi içindeki coğrafyada olmasına rağmen, 100 yıldır büyük bir savaş ve işgal yaşamadan, bugüne dek barış ve huzur içinde yaşamaktadır. Bugünkü doğal bulduğumuz barış ortamı, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının özverili çabalan ve on binlerce şehidimizin kanıyla kazandığı bağımsızlık ve kurduğu Cumhuriyetimizin, ‘Yurtta Barış, Dünya'da Barış’ şiarıyla gerçekleştirdiği devrim ve ilkelerin Anayasamızda vücut bulan bağımsız, üniter, laik, sosyal hukuk devleti nitelikleri sayesindedir” diye konuştu.

 

 

 

Erkan, “Bu gerçekliklerden hareketle, siyaset kurumunun bugüne kadar yaptığı tüm hatalara, bugünkü tüm ekonomik ve sosyal zorluklara, emperyalizmin ülkemizde ve coğrafyamızdaki tüm örtülü ve açık kanlı operasyonlarına rağmen, hala bir bar iş adası içinde yaşayabilmemizi Cumhuriyetimizin kurucularına ve yukarıda belirtilen niteliklerine borçlu olduğumuzu unutmamamız gerekmektedir. Çünkü, bugün içinde bulunduğumuz tüm zorluklara rağmen, halkımızın kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyetimizin yukarıda belirtilen temel ilkelerine sahip çıkması nedeniyle bölgemizde barış ve huzur içinde olarak varlığını sürdürmektedir. Bu nedenle, Cumhuriyetimizin temel ilkeleri etrafında daha güçlü birliktelik ve beraberliğimize sahip çıkma zamanıdır” dedi.

 

“Cumhuriyetimizin 100. Yılı İmecesi” etkinliğine tüm demokratik kitle m-örgütlerini, dernekleri, kulüpleri davet eden Erkan, “Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken, biz aşağıda imzası bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği'nin  Mersin'deki Şubeleri ile Mersin'deki Demokratik kitle örgütleri olarak, Mersin'in ilçelerinde, sokaklarında ve her köşesinde, Cumhuriyetimizin 100. yılının değerini hissetmek ve anlamak için araştırmak, toplumsal belleğimizi güncellemek üzere, 15 aralık 2022 saat 14:00 de, Yenişehir belediyesi akademi salonunda bir araya gelerek, Cumhuriyetimizin 100. yıl gündemini değerlendirmeye ve oluşturmaya; tüm resmi ve özel kurumlarımızı, yerel yönetimlerimizi, muhtarlarımızı, demokratik kitle örgütlerini ve derneklerimizi, kulüplerimizi ve yurttaşlarımızı Cumhuriyetimizin 100. Yılı İmecesi 'ne davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.